Recept: Oosterse visfilet met garnalen

Een gezond recept voor visfilet, Aziatisch gekruid. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst en eventueel nog wat extra gestoomde groentes.

Roergebakken Oosterse visfilet met garnalen en groentes

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 5 eetlepels arachideolie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels kokosmelk of santen
  • 0,25 l visbouillon
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 600 gram visfilet (bijv. tilapia)
  • 200 gram gepelde, gekookte garnalen
  • 1 prei
  • 1 winterwortel

Bereidingswijze

Was en snijd de prei in de lengte door. Snijd de prei vervolgens in lange dunne slierten. Schil de winterpeen. Snijd nu de wortel tot aan de harde kern in dunne slierten. Tip: gebruik hiervoor een dunschiller.

Snij de visfilet in vierkante blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de blokjes vis in enkele minuten zo goed als gaar. Haal de vis uit de wok en doe ze in een apart schaaltje. Bak in de wok de prei en wortel gedurende enkele minuten. Hier voeg je daarna de bouillon, de ketjap manis, de oestersaus, het citroensap, de kokosmelk en de kerriepoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar.

Zodra het vocht heet is, doe je de vis en de garnalen in de pan, Strooi er koriander en sesamzaad over.

Serveer dit gerecht met rijst.

Opmerkingen recept

Dit recept van visfilet met garnalen en groentes is een gezond en lekker gerecht. De vis wordt net even in een ander (Aziatisch) jasje gestoken.

Deel deze pagina: