Recept: kaassaus voor bij pasta

Een verrassend lekker sausje – gemakkelijk te maken. Smaakt heerlijk bij pasta.

Kaassaus met basilicum en pijnboompitten voor bij pasta

Ingrediënten

  • 20 gram basilicumblaadjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen peper
  • 100 gram oude Emmenthaler
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 ml olijfolie

Bereidingswijze

Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Was de basilicumblaadjes en hak deze grof. Rasp de Emmenthaler. Doe nu de basilicum, knofkook, kaas, zout, peper, pijnboompitten en olie bij elkaar en pureer deze tot een vrij glad mengsel ontstaat.

Verdun het mengsel eventueel met wat olie als het te dik blijft.

Opmerkingen recept kaassausje

Deze kaassaus past heel goed bij pasta. Gebruik i.p.v. pijnboompitten eens walnoten en je hebt een hele andere smaak!

Deel deze pagina: