Recept: kerriesaus

Heerlijk veelzijdig en vroeger in Nederland vaak bij gekookte bloemkool geserveerd: kerriesaus. Deze warme saus past bij veel en veel meer. Laat je creativiteit de vrije loop!

Warme kerriesaus met stemgember

Ingrediënten

  • 3 theelepels kerriepoeder
  • enkele fijne stukjes stemgember
  • zout en peper/li>
  • 25 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 3 dl (rundvlees)bouillon
  • melk (hoeveelheid naar smaak)

Bereidingswijze

Doe de boter in een (saus)pan en laat deze smelten en smoor de bloem in de boter.

Doe vervolgens beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij. Roer net zo lang tot een gladde saus ontstaat. Als de saus te dik blijft kun je wat melk toevoegen.

Strooi nu de kerriepoeder erbij en roer alles nog eens goed door. Voeg wat stukjes stemgember toe naar smaak. Breng op smaak met wat zout en peper.

Opmerkingen recept saus

Kerriesaus past bij kip, vlees, wat je maar wil. Het is ook erg lekker met rijst. Denk aan het gerecht ‘kip-kerrie’. Hiervoor kun je deze saus natuurlijk gebruiken en variëren met de ingrediënten.

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.