Recept: kipfilet met ui en tomatensaus

Eenvoudig kipgerecht met pittige tomatensaus, ideaal voor een drukke werkdag. En als je niet zo van pittig houdt, laat je de rode peper gewoon weg.

Kipfilet met uien en pittige tomatensaus

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dl kippenbouillon
  • tomatenpuree (ca. 140 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse rode peper
  • peper, zout
  • ca. 400 g kipfilet
  • 3 of 4 grote uien

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Schil en snijd de uien in ringen. Snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijst. Hak de peper fijn of snijd halve ringetjes.

Kruid de kip met wat peper en zout en bak de blokjes gaar en bruin. Bak de uien in dezelfde pan vlug aan en voeg de peper en geperste knoflook toe. Bak alles een minuut of 5 door.

Voeg nu de bouillon en tomatenpuree toe. Zet het vuur laag en laat de kipfilet en tomatensaus ca. 20 minuten sudderen.
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Opmerkingen recept

Dit kipgerecht met uit en tomatensaus is eenvoudig en ook niet al te zwaar. De aardappelpuree maakt het natuurlijk wel weer wat zwaarder. Natuurlijk kun je het gerecht ook pittiger maken door meer pepers te gebruiken, afhankelijk van je eigen scherpte tolerantie…

Deel deze pagina: