Recept: Italiaanse sandwich

Je zult met deze Italiaanse baksandwich veel complimentjes krijgen. Echt genieten van pure mediterrane smaken!

Italiaanse baksandwich met mozarella, tomaat en ui

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • verse blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels groene pesto
  • peper en zout
  • 200 g mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 eieren
  • 8 sneetjes witbrood
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de rode ui (na gepeld te hebben) in ringen. Snijd de mozarella in dunne plakjes.

Besmeer 4 sneetjes brood met pesto, niet te dik. Doe vervolgens de mozarella, tomaat, ui in deze volgorde op het sneetje. Leg er wat blaadjes basilicum op en bestrooi het geheel met wat peper en zout naar smaak. Leg de andere sneetjes brood erboven op en druk het geheel aan.

Klop nu de eieren los met peper en zout. Doe dit in een diep bord, zodat je daarna gemakkelijk de gevulde sandwiches hier om en om in kunt wentelen. Laat ze ook even kort in het mengsel liggen.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de italiaanse sandwiches om en om in ca. 10 minuten bruin.

Opmerkingen recept

Neem niet te grote sneetjes witbrood voor dit lunchgerecht, aangezien het met het ei een behoorlijk gesop kan worden en het brood dan eerder uit elkaar kan vallen. Neem een grote, platte spatel waarmee je de Italiaans gekruide baksandwiches in de pan kan laten glijden en om kan keren.

Deel deze pagina: