Deze kipschotel uit de wok is een typisch Indiaas gerecht met een zachte smaak. De crème fraîche is vrij overheersend van smaak, maar de kruiden zorgen weer voor een bepaalde “zachtheid”.
Indiase gekruide kipschotel met crème fraîche
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- Zonnebloemolie (ca. 3 eetlepels)
- Zwarte peperkorrels
- Grof gemalen zeezout
- 1 theelepel ajowan
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 4 kipfilets
- Gesnipperde ui (ca. 3 eetlepels)
- 2,5 dl crème fraîche
Bereidingswijze
Allereerst snijd je de kip in kleine stukjes. Doe de olie in een wok of een grote pan en verwarm deze. Fruit hierin vervolgens de kruiden en de gesnipperde ui.
Voeg hier de stukjes kip aan toe en bak deze tot de kip goed bruin gekleurd is. Doe de crème fraîche bij in de pan en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en smaak goed doorgedrongen is.
Witte rijst smaakt hier erg goed bij.
Opmerkingen recept
Experimenteer eens met wat groentes, zoals bijvoorbeeld fijngesneden wortel. Hier hoort nog wel een frisse salade bij.
Leerzaam en informatief tezamen met lekkere eenvoudige recepten
Perfect Ina
Bedankt Ina, dat is altijd leuk om te horen!