Recept: gekruide kip (Indiaas)

Deze kipschotel uit de wok is een typisch Indiaas gerecht met een zachte smaak. De crème fraîche is vrij overheersend van smaak, maar de kruiden zorgen weer voor een bepaalde “zachtheid”.

Indiase gekruide kipschotel met crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Zonnebloemolie (ca. 3 eetlepels)
  • Zwarte peperkorrels
  • Grof gemalen zeezout
  • 1 theelepel ajowan
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 4 kipfilets
  • Gesnipperde ui (ca. 3 eetlepels)
  • 2,5 dl crème fraîche

Bereidingswijze

Allereerst snijd je de kip in kleine stukjes. Doe de olie in een wok of een grote pan en verwarm deze. Fruit hierin vervolgens de kruiden en de gesnipperde ui.

Voeg hier de stukjes kip aan toe en bak deze tot de kip goed bruin gekleurd is. Doe de crème fraîche bij in de pan en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en smaak goed doorgedrongen is.

Witte rijst smaakt hier erg goed bij.

Opmerkingen recept

Experimenteer eens met wat groentes, zoals bijvoorbeeld fijngesneden wortel. Hier hoort nog wel een frisse salade bij.




Deel deze pagina:

2 reacties op “Recept: gekruide kip (Indiaas)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.