Recept: loempia’s

Tijd voor loempia’s! Een welbekende in de Chinese keuken en dan vooral de “Vernederlandste” Chinese keuken. Een echt basisrecept, dat je een keer geprobeerd moet hebben.

Chinese loempia’s: een loempia met o.a. ham, varkensvlees, kipfilet

Ingrediënten

Voor ca. 8 stuks:

  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • verse bladselderij
  • 300 g varkenslapjes
  • 50 g ham
  • 100 g kipfilet
  • 100 g prei
  • 150 g witte of groene kool
  • ca. 250 g taugé
  • 2 uien
  • loempiavellen (kant en klaar)
  • 1 ei
  • (frituur)olie en zonnebloemolie

Bereidingswijze

Snijd het varkensvlees, de ham en kipfilet, de (gewassen) prei en kool in reepjes. Pel de uien en snipper deze. Pel en pers de knoflook. Haal de groene kapjes van de taugé, was deze en laat de taugé uitlekken. Hak de bladselderij fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de gesneden kip, varkenslapjes, ham en groentes toe en bak alles ca. 3 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste minuut van de baktijd de bladselderij toe. Breng op smaak met peper en zout. Scheid de eierdooier van het eiwit, bewaar de dooier en klop deze los. Laat intussen de groentes en kip afkoelen. Breng in de tussentijd ook de frituurpan op temperatuur.

Leg op elk loempiavel 2 tot 3 lepels van de groentes en kip. Vouw de loempiavellen dicht en plak de randen aan elkaar met wat losgeklopt eigeel. Bak de loempia’s in een hete frituurpan in ca. 7 minuten goudgeel en knapperig.

Opmerkingen recept

Laat de loempia’s voor het opdienen uitlekken op keukenpapier. Deze loempia is een echte “basisloempia”. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten en kruiden. Laat je fantasie de vrije loop!

De loempiavellen kun je natuurlijk ook zelf maken. Hiervoor hebben we helaas nog geen recept beschikbaar.

Deel deze pagina: