Recept: tomatensalade met komkommer

Deze tomatensalade is een lekker fris bijgerecht dat bij veel gerechten past. Het is een recept uit de Hollandse keuken, maar combineert prima met andere keukens.

Tomatensalade met komkommer, dille en peterselie

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram trostomaten
  • 2 bosuitjes
  • enkele takjes dille
  • enkele takjes verse peterselie
  • peper en zout
  • eventueel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Was en schil de komkommer en snijd deze in schijfjes. Maak de bosui (lenteui) schoon en snijd deze in ringetjes. Hak de kruiden fijn.

Maak een dressing van de azijn, olie en fijngehakte dille en peterselie. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel suiker. Meng alles goed door elkaar. Dit kan gemakkelijk door alles in een afgesloten potje te doen en het geheel goed te schudden.

Doe de tomaten, komkommer en lenteui in een kom en schep alles goed door elkaar. Giet de dressing erover heen en serveer met een takje dille boven op de tomaten/komkommersalade.

Opmerkingen recept tomatensalade

Lekker bijgerecht dat bijvoorbeeld prima past bij pasta’s, couscous, rijstgerechten, etc. Qua kruiden kun je natuurlijk ook uitgebreid variëren. Dille en peterselie zijn beide vrij overheersend, dus pas de hoeveelheden aan aan je eigen smaak.

Deel deze pagina: