Recept: pasta met spekjes en ham

Een heel gemakkelijk recept voor pasta met spekjes, ham en parmezaanse kaas. Zo klaar, maar doet het (zeker bij kinderen) altijd goed.

Pasta met spekjes, ham en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Bak de spekjes in een wok of diepe koekepan. Zet een ruime pan met water op het vuur voor de macaroni. Was ondertussen de paprika en snijd deze in blokjes. Schil en snijd de ui in kleine stukjes.

Wanneer het water kookt doe je de macaroni in de pan. Breng het aan de kook en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe halverwege de kooktijd de hamblokjes bij de spekjes in de wok en enkele minuten later de ui en paprika.

Doe de chilipoeder en geperste knoflook bij het vlees en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Giet de macaroni af en doe het bij het vlees in de pan. Warm alles nog even enkele minuten goed door.

Strooi wat peterselie en tot slot de parmezaanse kaas bij het opdienen over de borden.

Opmerkingen recept

Een eenvoudig gerecht waar een frisse salade, bijvoorbeeld een tomatensalade, goed past. Qua hoeveelheid is dat niet direct nodig, maar dan kun je de hoeveelheid pasta natuurlijk daarop aanpassen. Wel is het aan te raden als je wat meer groentes wilt eten.

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.