Jambalaya, cajun rijstschotel (nieuwe versie)

Recept: nieuwe variant Jambalaya rijstschotel

Het oude recept voor Jambalaya had even een opfrisbeurt nodig. Vandaag heb ik een nieuwe variant gemaakt van deze lekkere pittige rijstschotel waar je alle kanten mee uit kunt.

Jambalaya, Cajun rijstschotel met kipdijfilet, chorizo, ham en groentes (geüpdatete versie)

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

  • 1 ui
  • ca. 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 4 lenteuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wortels
  • ca. 400 g kipdijfilet
  • 125 g geroosterde hamblokjes
  • 150 g chorizo (of andere verse worst)
  • ca. 400 ml kippenbouillon
  • cayennepeper
  • 1 rode peper
  • paprikapoeder
  • peterselie
  • peper en zout
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 200 g basmatirijst

Bereidingswijze van jambalaya

Snijd (en verwijder het velletje indien nodig) de chorizo in blokjes. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Was en snijd de groentes (wortel, paprika, bleekselderij en ui) fijn. Schil eventueel de wortel als het schilletje er slecht uitziet.

Braad nu de chorizo in de olijfolie een paar minuten aan op middelhoog vuur (pas op dat het niet aanbrandt, dus roer geregeld door). Pel en hak intussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Mocht je geen geroosterde hamblokjes hebben, rooster deze dan kort bruin in een andere pan.

Neem de worst uit de pan en bak de kipdijfilet net gaar in dezelfde pan. Haal de kipdijfilet eruit en bak de rode peper en knoflook (ook weer in dezelfde pan) licht aan. Doe nu de ui en wortel erbij en bak deze tot de ui glazig is, voeg de rest van de groentes toe en bak al roerend 3 minuten door.
Doe de worst samen met de kipfilet bij de groentes terug in de pan. Voeg een snufje cayennepeper, 2 theelepels paprikapoeder, peper en eventueel wat zout toe. Doe de bouillon en rijst erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel op een matig vuur koken tot de rijst gaar is en de bouillon verdampt is. Snijd intussen de lenteuitjes (bosui) fijn.

Voeg de geroosterde hamblokjes, lenteui en 2 eetlepels gehakte verse peterselie toe en warm alles nog even goed door.

Opmerkingen recept

Bekijk ook de eerste variant van Jambalaya deze website. Het verschil zit ‘m in het feit dat ik in dit recept kipdijfilet gebruik en 1 rode peper in plaats van chilipeper.

Jambalaya, cajun rijstschotel (nieuwe variant)




Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Jambalaya, cajun rijstschotel (nieuwe variant)
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.