Spaanse salade met rucola, chorizo, aardappel, paprika en courgette

Recept: mediterrane salade met aardappel en chorizo

Dit recept voor een Spaanse salade met o.a. aardappel, chorizo en courgette kan zowel warm als koud gegeten worden.

Salade van aardappel, chorizo, paprika, courgette, olijven en rucola

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Voor de dressing:

  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

Voor de Spaanse salade:

  • 400 gram aardappelen
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1/2 courgette
  • 75 gram rucola
  • 40 gram groene olijven zonder pit
  • 2 takjes versie peterselie
  • 80 gram chorizo
  • geraspte kaas naar smaak

Bereidingswijze

Was de aardappelen in de schil als deze er goed uitzien; anders kun je ze beter eerst schillen. Snijd in partjes van ongeveer een 0,5 cm dik. Pel en pers de knoflook.

Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak even een minuutje en voeg de aardappelen toe. Doe een deksel op de pan en laat ze ongeveer een kwartier met deksel op de pan bakken. Wel af en toe omscheppen en zet het vuur middelhoog. Na een kwartier haal je de deksel van de pan en bak je nog zo’n 10 minuten door tot ze gaar zijn.

Snijd de chorizo in blokjes van ongeveer 1 cm. Verwijder eventueel het velletje. Was en snijd de paprika’s in halve ringen (verwijder de zaadlijsten). Was de courgette en snijd in halve plakken. Hak de peterselie grof.

Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen in een kommetje.

Bak de chorizo enkele minuten aan in een andere pan (zonder olie). Haal uit de pan, houd apart en giet wat vet af. Bak nu de paprika een minuut of 4 en voeg de courgette toe aan de pan. Bak de courgetteplakken aan beide kanten bruin. Doe dit tijdens de laatste 5 minuten van de baktijd van de aardappelen, anders worden je groentes te gaar!

Als de aardappelen gaar zijn, schep je de olijven door de aardappelen en bestrooi je het met een klein beetje peper en zout. Doe de gebakken groentes in een grote kom en voeg de gebakken aardappelen toe. Meng de dressing nog even goed door elkaar. Schep de dressing, rucola en peterselie erdoorheen. Dien op en bestrooi naar smaak met geraspte kaas.

Opmerkingen recept

Je kunt de aardappelen natuurlijk ook koken. Wij hebben ze bewust gebakken voor de smaak en ook omdat het gerecht vrij laag in calorieën is.




Spaanse salade met rucola, chorizo, aardappel, paprika en courgette

Deel deze pagina:
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Mediterrane salade met rucola, chorizo, aardappel, paprika en courgette
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *