Witte wijnsaus met ui, selderij en basilicum

Recept: romige witte wijnsaus met selderij en ui

Deze witte wijnsaus serveerde ik bij gebakken kipfilet. Je kunt er wat meer wijn in doen als je dat lekker vindt, maar wij vonden hem prima zo. 🙂 Doe gewoon wat jij lekker vindt!

Romige witte wijnsaus met selderij, ui en basilicum

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1,5 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 120 ml slagroom
  • 60 ml witte wijn
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout




Bereidingswijze witte wijnsaus

Pel de ui en hak fijn. Was de selderij en hak fijn.

Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de gesnipperde ui en selderij toe. Fruit 3-4 minuten en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuten pruttelen en roer af en toe door. Giet daarna de room erbij. Kook ongeveer 10 minuten door, in elk geval tot je saus genoeg is indikt. Doe de basilicum erbij en warm nog even een paar minuten door.

Breng naar wens op smaak met zout en peper.

Opmerkingen recept

Een eenvoudig te bereiden witte wijnsaus die ik bij kipfilet had geserveerd. Vervang de basilicum door dille en je zou ‘m ook prima bij vis kunnen serveren.



Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Witte wijnsaus met ui, selderij en basilicum
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *