Hartige taart met andijvie, champignons, spekjes, tomaatjes

Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie

Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes.

Quiche zonder bodem met andijvie, paddenstoelen en spekblokjes

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram fijngehakte andijvie
  • 1 teentje knoflook
  • 150/200 gram paddenstoelenmix
  • 125 gram spekblokjes
  • stuk of 10 tomaatjes
  • peper en zout
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 eetlepel verse fijngehakte tijm
  • 50g geraspte oude kaas
  • 160ml halfvolle melk
  • olie om een ovenschaal in te vetten
  • olijfolie



Bereidingswijze bodemloze hartige taart

Verwijder de zaadlijst van peper en hak fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de stengels en hak eventueel wat fijner, als je dat nog niet gedaan hebt. Was en snijd de paddenstoelen in stukjes van gelijke grootte.

Doe wat olijfolie in een koekenpan of wok. Fruit de ui en knoflook en doe de paddenstoelen erbij. Bak zo’n 10 minuten op niet te hoog vuur tot ze gaar zijn. Verhit intussen een andere pan en bak de spekblokjes zo’n 10 minuten en doe de andijvie erbij. Roerbak nog zo’n 3 minuten tot de andijvie geslonken is.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Halveer de tomaatjes.

Meng de 5 eieren, de melk, de helft van de kaas, de tijm en nootmuskaat, wat zout en peper en mix even goed door elkaar. Doe de spekjes en andijvie, samen met de paddenstoelenmix in de ovenschaal en giet het eiermengsel erover heen. Steek de gehalveerde cherrytomaatjes in de taart met de bolle kant naar boven en bestrooi met de rest van de kaas.

Zet in de oven voor gedurende 50 minuten op 180 graden, in elk geval zolang nodig is tot je quiche gaar is en bruin begint te kleuren.

Hartige taart met andijvie, champignons, spekjes, tomaatjes



Opmerkingen recept

Een heerlijke quiche zonder bodem met andijvie! Je krijg lekker veel groentes binnen op deze manier. Wij hebben hem elk geval helemaal met z’n tweetjes op gegeten. In veel landen eten ze dit als ontbijt of lunch, maar ik vind ‘m ook prima als avondeten.

“Bodemloos” klinkt trouwens wel grappig, net of de hartige taart “geen inhoud” heeft. 🙂

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Hartige taart zonder bodem met andijvie, champignons, spekjes, tomaatjes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *