Winterse ovenschotel met rode kool, gehakt en gebakken spekjes

Recept: ovenschotel met rode kool, gehakt en aardappelpuree

Een recept voor een ovenschotel met gekruid gehakt, aardappelpuree en rode kool. Een heerlijk winters gerecht, zo op de valreep van de lente!

Ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en rode kool

Voor 2 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Breng een pan met voldoende water aan de kook voor de aardappels. Schil en was ze en snijd in blokjes. Laat 20 minuten koken. Vet een ovenschaal in.

Verwarm 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de aardappels de oven voor op 200°C. Pel dan de knoflook en hak deze fijn of gebruik een knoflookpers. Verhit wat olijfolie in een wok of koekenpan en fruit de knoflook 1-2 minuten. Voeg het gehakt toe en roer door. Strooi de paprikapoeder, zout en peper erover en roerbak het gehakt in zo’n 6-8 minuten rul.

Verhit tegelijkertijd een pannetje (zonder olie of boter) waar je de spekjes in gaat bakken. Bak deze op niet te hoog vuur in zo’n 15 minuten gaar en knapperig.
Giet de aardappels in de tussentijd af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree met wat kookvocht, nootmuskaat, tijm, zout en peper. Roer de gebakken spekjes erdoor.

Doe het gebakken gehakt in de ingevette ovenschaal, gevolgd door de rode kool (uit pot) en afsluitend de aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas naar eigen smaak.

Zet in de oven en bak in zo’n 35 minuten of zolang tot de kaas bruin kleurt en goed heet is.



De ovenschotel met rode kool, gehakt, puree en gebakken spekjes in close-up
De ovenschotel met rode kool, gehakt, puree en gebakken spekjes in close-up.

Kenmerken recept “ovenschotel met gehakt, puree en rode kool”

Omschrijving

Een recept voor een winterse ovenschotel met gekruid gehakt, aardappelpuree en rode kool. Op smaak gebracht met o.a. tijm en nootmuskaat.

  • Soort recept: hoofdgerecht met vlees
  • Keuken: Hollands

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 35 min
  • Totaal benodigde tijd: 45 min
  • Voedingswaarde: ca. 780 kcal per persoon

Opmerkingen recept

Ik heb in dit recept voor het gemak rode kool uit blik gebruikt. Dat hoeft natuurlijk niet! Verder is het een vrij calorierijk recept op deze manier. Let je wat op je calorie-inname, doe er dan bijvoorbeeld geen spekjes door.

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *