Knapperige bloemkool uit de oven

Recept: bloemkool uit de oven

Als je niet van zachtgekookte bloemkool houdt (net als ik), maak dan deze bloemkool uit de oven! Ik kwam dit recept op Pinterest tegen en heb er m’n eigen draai aangegeven door nog wat oregano toe te voegen.

Geroosterde bloemkool uit de oven

Voor 2 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze bloemkool uit de oven

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd in schijfjes van een cm. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflooktenen en hak fijn.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en meng daarop de bloemkool, ui-ringen, knoflook met wat olijfolie, de tijm en eventueel oregano. Bestrooi met zout en peper en zet in totaal zo’n 35 minuten in de oven terwijl je het af en toe husselt. Na 25 minuten strooi je de Parmezaanse kaas eroverheen en en zet je het nog 10-15 minuten in de oven tot de bloemkool  lekker knapperig is.


Kenmerken recept “bloemkool uit de oven”

Omschrijving

Knapperige bloemkool uit de oven

  • Soort recept: bijgerecht
  • Keuken: internationaal, Hollandse keuken
Een recept voor geroosterde bloemkool uit de oven. Zo maak je de knapperigste! Bak 35-40 minuten in een hete oven (laatste 10 minuten met Parmezaanse kaas).

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Totaal benodigde tijd: 40 minuten
  • Voedingswaarde: ca. 134 kcal per persoon

Opmerkingen

Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken om je bloemkool op smaak te brengen. Je hoeft trouwens geen zout te gebruiken als je dat liever niet wilt, aangezien de Parmezaanse kaas al een zoute smaak meegeeft. Verkleurt de bloemkool te snel? Zet je oven dan eventueel wat lager.

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.