Als je niet van zachtgekookte bloemkool houdt (net als ik), maak dan deze bloemkool uit de oven! Ik kwam dit recept op Pinterest tegen en heb er m’n eigen draai aangegeven door nog wat oregano toe te voegen.
Geroosterde bloemkool uit de oven
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool
- 1 ui
- Olijfolie
- 25 gram Parmezaanse kaas
- Zout en peper
- 2 tenen knoflook
- 1-2 el verse tijmblaadjes
- Eventueel 1 el oregano
Bereidingswijze bloemkool uit de oven
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd in schijfjes van een cm. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflooktenen en hak fijn.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en meng daarop de bloemkool, ui-ringen, knoflook met wat olijfolie, de tijm en eventueel oregano. Bestrooi met zout en peper en zet in totaal zo’n 35 minuten in de oven terwijl je het af en toe husselt. Na 25 minuten strooi je de Parmezaanse kaas eroverheen en en zet je het nog 10-15 minuten in de oven tot de bloemkool lekker knapperig is.
Kenmerken recept “bloemkool uit de oven”
Omschrijving
- Soort recept: bijgerecht
- Keuken: internationaal, Hollandse keuken
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 5 min
- Kooktijd: 35 minuten
- Totaal benodigde tijd: 40 minuten
- Voedingswaarde: ca. 134 kcal per persoon
Opmerkingen
Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken om je bloemkool op smaak te brengen. Je hoeft trouwens geen zout te gebruiken als je dat liever niet wilt, aangezien de Parmezaanse kaas al een zoute smaak meegeeft. Verkleurt de bloemkool te snel? Zet je oven dan eventueel wat lager.