Pure van zoete en gewone aardappel

Recept: puree van gewone en zoete aardappel

Deze puree van zoete en gewone aardappel is heerlijk bij bijvoorbeeld stoofvlees. Een lekkere variant op de gewone puree en die met pastinaak en pompoen.

Puree van zoete en gewone aardappel

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200-300 gram zoete aardappel
  • 300-400 gram gewone aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el roomboter
  • olijfolie om de knoflook te fruiten
  • melk
  • zout en peper




Bereidingswijze

Breng water aan de kook voor de aardappelen. Schil de zoete en gewone aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappels in zo’n 20 minuten gaar.

Pel en snipper de knoflook. Hak fijn en fruit een paar minuten in wat olie. Giet de aardappels af en doe de knoflook erbij. Smelt de roomboter in de pan met de aardappels en knoflook, giet er een klein scheutje melk bij en roer even door. Bestrooi met zout en peper, en stamp de aardappelen fijn voor een grove puree of gebruik een blender voor een zachte puree.




Opmerkingen recept

Een makkelijk recept voor een puree die net even wat anders smaakt dankzij de zoete aardappel. Wil of kun je geen melk of roomboter gebruiken? Zonder kan ook! Bewaar dan wel wat kookvocht voor het stampen.

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Puree van zoete en gewone aardappel
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *