Curry met zalm in kokos-bouillon, met zoete aardappel, wortel en erwten

Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes

Deze curry met zalm en zoete aardappel zit boordevol smaak en was erg geslaagd! Een fijne – relatief lichte – maaltijd na de overdaad van de afgelopen kerstdagen.

Curry (kokos) met zalm, zoete aardappel, wortel en erwtjes

Voor 2 personen

Ingrediënten




Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook en het sjalotje. Schil de zoete aardappel, was en snijd in blokjes. Was de wortel en snijd in schijfjes. Snijd de zalmfilet in blokjes van gelijke grootte. Verhit olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot enkele minuten.

Doe de kokosmelk, bouillon, tomatenpuree  en zoete aardappel in de pan. Roer de cayennepeper, kerrie, djinten, gember en wat peper erdoor. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur lager om het 20 minuten te laten pruttelen. Voeg na 10 minuten kooktijd de wortels toe en breng voldoende water aan de kook voor de rijst. Kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat minimaal een paar minuten uitstomen met deksel op de pan.

Doe na 20 minuten de zalm en doperwtjes bij de curry in de pan en laat nog zo’n 4-6 minuten pruttelen tot de zalm gaar is. Roer de laatste minuten de limoensap erdoor en proef of er nog wat peper bij moet.  Garneer eventueel met verse koriander.




Opmerkingen recept

Niet moeilijk, wel lekker en vol op smaak, deze curry met zalm! Houd je niet van koriander? Laat dat dan gerust achterwege.

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Curry (kokos) met zalm, zoete aardappel, wortel en erwtjes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.