Stamppot peterseliewortel, aardappel, andijvie, geroosterde tomaatjes en pecannoten

Recept: stamppot wortelpeterselie, aardappel en andijvie

Een eenvoudige stamppot van wortelpeterselie, aardappel en andijvie, met geroosterde tomaatjes voor extra smaak en vitamientjes.

Stamppot peterseliewortel, aardappel, andijvie, geroosterde tomaatjes en pecannoten

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1200 gram aardappelen
  • 500 gram wortelpeterselie (peterseliewortel)
  • 250 gram verse andijvie in reepjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 volle eetlepels crème fraîche
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 flinke tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 80 gram grof gehakte pecannoten of rookworst en spekjes
  • olijfolie




Bereidingswijze

Breng een pan met voldoende water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil en was de aardappelen en de peterseliewortel. Snijd in blokjes. Vet een ovenschaal in en snijd de tomaatjes doormidden. Doe de tomaatjes met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet een half uur in de voorverwarmde oven.

Kook de wortelpeterselie en aardappel in 15 tot 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de andijvie, kerrie, paprikapoeder en crème fraîche. Breng verder op smaak met peper en zout. Warm even goed door en schep op. Verdeel de tomaatjes over de borden en strooi de pecannoten eroverheen.

Serveer eventueel met rookworst en/of gebakken spekjes voor de niet-vegetarische variant, maar houd dan 1000g aardappel aan voor 4 personen.




Opmerkingen recept

Lekker wat anders qua smaak dankzij de peterseliewortel, wat een heerlijke groente! Let op dat de calorieën van 500 kcal gebaseerd zijn op de vegetarische variant.

Omschrijving en details recept

Stamppot peterseliewortel, aardappel, andijvie, geroosterde tomaatjes en pecannotenDeze vegetarische stamppot van wortelpeterselie, aardappel, andijvie en geroosterde cherrytomaatjes en pecannoten als topping – met crème fraîche – bevat veel groentes en is natuurlijk ook als niet-vegetarische variant te maken.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Totaal benodigde tijd: 35 min
  • Voedingswaarde: ca. 500 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *