Tagliatelle met spruiten en geitenkaas uit de oven

Recept: tagliatelle met spruitjes uit de oven

Spruitjes zijn in de herfst en winter het allerlekkerst.. Zeker in dit recept met tagliatelle en gebakken spekjes. De spruiten gaan de oven in met balsamicoazijn, olijfolie, honing en knoflook. Dit recept is zonder de spekjes naar een heerlijke vegetarische variant om te toveren!

Tagliatelle met spruitjes uit de oven (o.a. honing en balsamicoazijn)

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 130 gram tagliatelle
  • 400 gram spruiten
  • 100 gram geitenkaas
  • 125 spekreepjes
  • 20 gram walnoten
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 – 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn




Bereidingswijze

Snijd de stammetjes van de spruiten, halveer ze en spoel ze goed af. Meng de olijfolie, balsamicoazijn en honing in een kom. Pers de knoflook en roer deze er doorheen.

Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de spruitjes in een grote ingevette ovenschaal (of gebruik bakpapier), besprenkel met het olie-azijn-mengsel, bestrooi met zout en peper Hussel even goed door elkaar. Rooster  20 tot 25 minuten in de oven. Voeg de helft van de geitenkaas de laatste 5 minuten van de oventijd toe aan de spruitjes.

Breng intussen een pan met voldoende water aan de kook voor de tagliatelle. Zet een pan zonder olie of boter op het vuur en bak de spekjes gaar. Voor de vegetarische variant laat je dit achterwege. Kook tegelijkertijd de pasta en giet af. Hak intussen de walnoten grof.

Dien op door eerst de tagliatelle op te scheppen, vervolgens de spruitjes en de spekjes te verdelen en de rest van de geitenkaas eroverheen te verkruimelen. Bestrooi met de grof gehakte walnoten.

Spruiten met geitenkaas in de ovenschaal
De helft van de geitenkaas toegevoegd en nog even 5 minuten de oven in.




Opmerkingen recept

Eigenlijk weinig over te zeggen, over deze tagliatelle, behalve dan dat de honing, balsamico, knoflook en geitenkaas perfect combineren met de spruitjes. Wel waren de spruitjes vrij veel. Het is een groente waar je – op deze manier bereid – redelijk goed op moet kauwen, dus zo’n grote hoeveelheid kan wat teveel van het goede zijn voor je. Pas de hoeveelheid aan naar je eigen smaak!

Je maakt dit recept vegetarisch door de spekjes weg te laten en iets meer walnoten toe te voegen.

Omschrijving en details recept

Tagliatelle met spruiten en geitenkaas uit de ovenEen recept voor een tagliatelle met spruitjes uit de oven – gebakken met honing, olijfolie, knoflook en balsamicoazijn; met geitenkaas en walnoten.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 25 min
  • Totaal benodigde tijd: 30 min
  • Voedingswaarde: ca. 720 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.