Deze muffins met blauwe bessen en vanille doen het goed als broodvervanger of als gezond tussendoortje. Je gebruikt geen boter of olie in het beslag, maar appelmoes en melk als basis. Ook de havermout is natuurlijk een gezonde keuze!
Muffins met blauwe bessen, vanille, appelmoes, honing en havermout
Voor 12 muffins
Ingrediënten
- 220 gram havermout
- 200 gram appelmoes
- 100 ml melk
- 120 ml honing
- 2 eieren
- snufje zout
- 100-150 gram blauwe bessen
- 2,5 tl bakpoeder
- 1 vers vanillestokje
Bereidingswijze
Maal 200 gram van de havermout fijn tot het meel is. Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.Kluts de 2 eieren in een grote kom en doe de melk, appelmoes, honing en vanille erbij. Meng alles goed door elkaar. Doe de droge ingrediënten erbij (bakpoeder, de gemalen havermout en zout) en meng alles goed door elkaar. Roer op het laatst de blauwe bessen en de rest van de havermout erdoor. Doe de cupcakevormpjes in een muffin-bakplaat, spray de vormpjes in met olie en verdeel het mengsel over de vormpjes.
Zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
Opmerkingen recept
De muffins blijven redelijk plakken na het bakken, dus het is echt aan te raden om vormpjes te gebruiken die je in hebt gevet. Vanillestokjes zijn natuurlijk het lekkerst, maar als je het niet in huis hebt, kun je vanillepoeder of aroma gebruiken. Ik heb verse Tahiti vanille gebruikt, erg smaakvol!
Omschrijving en details recept
Een recept voor gezonde muffins met blauwe bessen en vanille; op basis van ei, havermout, appelmoes en melk – gezoet met honing.
- Soort recept: koek- en snoepgoed
- Keuken: Internationaal
In dit recept voeg je geen extra suiker toe, maar maak je gebruik van de zoetigheid van de honing, appelmoes en vanille. In plaats van bloem gebruik je havermout, dat vol gezonde stoffen zit.
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 25 min
- Totaal benodigde tijd: 40 min
- Voedingswaarde: ca. 140 kcal per muffin