Categorie archief: Blog

Regelmatig deel ik hier mijn ervaringen. Wat ik leuk en niet leuk vind. Gewoon waar een blog voor bedoeld is! Bekijk hieronder alle blogberichten of lees meer over Overkruiden.nl.

Gebakken visjes in Finland

Eten en drinken in Finland

Ken jij de eet- en drinkgewoontes in Finland? Ik had me er niet in verdiept, tot de zomer van 2017! Wij hebben afgelopen augustus en begin september een rondreis gemaakt in het zuiden van Finland waar we zo nu en dan de authentieke Finse keuken tegen zijn gekomen. Ik deel graag mijn culinaire ervaringen als toerist. Ik benadruk ‘als toerist’, want die zullen ongetwijfeld anders zijn dan hoe een inwoner uit het land zelf het ervaart.
Lees verder Eten en drinken in Finland

Een glaasje wijn en biertje op een terras in Valencia

Over eten en drinken in Valencia tijdens onze citytrip in 2016

Valencia is dé plek waar je naar toe moet gaan als je paella wilt eten. Het wordt tenslotte als de geboorteplaats van dit overheerlijke gerecht beschouwd. Iets meer dan een maand geleden waren wij in deze superfijne stad, waarover je verderop meer leest. Over paella, tapas en Agua de Valencia… Over lekker eten, een gemoedelijke sfeer en genieten van het zonnetje!
Lees verder Over eten en drinken in Valencia tijdens onze citytrip in 2016

Rendierburgers (sliders) bij Fosshotel Husavik in IJsland

Eten en drinken in IJsland

Wat een bijzonder land en wat waren we verrast door de keuken in IJsland. Het is een land met tradities en eetgewoontes die wij in Nederland niet (altijd) kennen of kunnen begrijpen. Denk hierbij aan paardenvlees en walvis (ja ik weet het, sorry…). Ook wordt er veel vis gegeten in diverse vormen. We zijn drie keer wat uitgebreider uit eten geweest en het smaakte alle drie de keren echt heerlijk! Wij hebben ons niet gewaagd aan de echt extreme tradities, zoals gefermenteerde haai (wat ook niet lekker schijnt te zijn).

Lees verder Eten en drinken in IJsland