Hors d’oeuvre (hors d’œuvre)

Tomatensalsa als hors d'œuvreHors d'œuvre is een Franse naam voor een begrip dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Daar werd een buffet uitgestald met een grote verscheidenheid aan koude gerechtjes. Die werden voor het diner genuttigd. Vervolgens ging men naar een ander vertrek aan tafel voor de hoofdmaaltijd.

Hors d'oeuvre: lichte voorgerechtjes

Hors d'oeuvre is dus een onderdeel voor het hoofdgerecht, vergelijkbaar met een voorgerecht. Hors d'oeuvres zijn lichtere gerechten dan voorgerechten. Voorbeelden van hors d'oeuvre zijn kaviaar, oesters, asperges met ham, garnalen met mayonaise, etc. Een hors d'oeuvre kan uit zowel één gerecht als uit een combinatie van meerdere gerechten bestaan. Een combinatie kan bijvoorbeeld meerdere hapjes betreffen, als zalmrolletjes, gerookte paling, croutons met roquefort, etc.

Culinaire info » Kooktermen » Hors d'oeuvre (hors d'œuvre)

Deel deze pagina: