Alfabetisch overzicht kruiden


Een alfabetisch overzicht van alle kruiden waarover je meer informatie vindt op deze website. Klik op de link van het betreffende kruid waar je meer over wilt weten en ontdek de eigenschappen, smaken, in welke gerechten het past en soms over welke cosmetische of geneeskrachtige eigenschappen het zou hebben.

 A   |  B  |  C  |  D  |  E  |  F  |  G  |  H  |  I  |  J  |  K  |  L  |  M  |  N  |  O  |  P  |  Q  |  R  |  S  |  T  |  U  |  V  |  W  |  X  |  Y  |  Z

A Aarmunt
Akkermunt
Ananassalie
Anijs
Ajowan, echte karwij
Anaheim, Spaanse peper
Arengpalm, suikerpalm. palmsuiker
Arabische jasmijn
Azijnboom, sumak

↑  Terug naar boven

B Basilicum
Betelpeper, betelblad
Betelpeper(plant), wilde
Bieslook
Bittersinaasappel(schil, sap)
Bladselderij
Bleekselderij
Bonenkruid
Bonen, soja

↑  Terug naar boven

C Cayenne
Chili (Chili serrano)
Citroen(schil, sap)
Citroenbasilicum
Citroengras
Citroenkruid
Citroenmelisse
Citroenmunt
Citroentijm
Citroenverbena

Citrus
↑  Terug naar boven

D Dadelpalm | palmsuiker
Dille
Djahé | gember
Djinten | komijn
Dragon

↑  Terug naar boven

E Echte kamille
Echte karwij
Echte kervel
Echte marjolein, majoraan
Echte salie
Echte tijm

↑  Terug naar boven

F Fenegriek
Fines herbes (kruidenmengsel)
Foelie | nootmuskaat
Franse dragon

↑  Terug naar boven

G Geelwortel | koenjit | kurkuma
Gele jasmijn
Gember | djahé
Groene peper(korrels)
Groene peper
Groot kaasjeskruid
Gyros 

↑  Terug naar boven

H Hazelaar | hazelnoten

↑  Terug naar boven

I Italiaanse kruidenmix voor pasta alla Norcina

↑  Terug naar boven

J Japanse kamperfoelie
Jasmijn (Arabische, gele en gewone)

↑  Terug naar boven




K Kaasjeskruid, groot
Kalmoes
Kamille, echte
Kamille, roomse
Kamperfoelie, Japanse
Kaneel
Kardemom
Karwij, echte
Kastanje, tamme
Kerrie
Kerrieplant
Kervel, echte
Ketoembar | koriander
Kleine pimpernel
Knoflook
Knolselderij
Koenjit | kurkuma | geelwortel
Koekkruiden
Kokos | santen
Komijn | djinten
Komijn, zwarte (nigella)
Koriander | ketoembar
Kruidnagel
Kurkuma | koenjit | geelwortel

↑  Terug naar boven

L Laurier
Lavendel
Lange peper
Limoen(schil, sap)
Limonetto

↑  Terug naar boven

M Marjolein | majoraan
Mosterd, mosterdzaad
Munt

↑  Terug naar boven

N Nigella (nigelle) | zwarte komijn
Nootmuskaat | foelie
alla Norcina, Italiaanse kruidenmix

↑  Terug naar boven

O Oliepalm
Oregano | wilde marjolein

↑  Terug naar boven

P Palmsuiker | dadelpalm
Palmsuiker | suikerpalm | arengpalm
Paprika
Passiebloem
Peper(korrels), groene, witte en zwarte
Pepermunt
Peper, rode en groene
Peper, Spaanse
Pesto
Peterselie
Pimpernel, kleine
Piper sarmentosum | daun kadok
Piri piri
Pompoen
Provençaalse kruiden

↑  Terug naar boven

Q Geen kruiden beschikbaar
R Rawit
Rode peper
Rode raripilamunt
Roomse kamille
Rozemarijn
Russische dragon

↑  Terug naar boven

S Saffraan
Sambal
Sambal badjak
Sambal oelek
Sambal trassi
Santen | kokos
Salie, echte
Selderij, snijselderij
Sereh
Sinaasappel(schil, sap)
Sojaboon
Speculaaskruiden
Stemgember
Steranijs
Suikerpalm | arengpalm | palmsuiker
Staartpeper
Sumak, sumac

↑  Terug naar boven

T Tabasco
Tijm, echte
Tijm, wilde

↑  Terug naar boven

U Geen kruiden beschikbaar
V Vanille
Venkel
Vijfkruidenpoeder

↑  Terug naar boven

W Wilde betelpeper(plant)
Wilde marjolein | oregano
Wilde tijm
Witte peper(korrels)
Witte munt

↑  Terug naar boven

X Geen kruiden beschikbaar
Y Geen kruiden beschikbaar
Z Zeeroverssambal
Zoethout
Zwarte bes
Zwarte komijn, nigella
Zwarte peper

↑  Terug naar boven




15 gedachten over “Alfabetisch overzicht kruiden

  1. Dit overzicht is echt geweldig! Dankjewel! Toevallig heb ik laatst 2 voor mij onbekende kruiden gekocht: sumac en mahleb, uit de Arabische keuken. Weet je toevallig hier meer over/waar ik die info kan vinden? Dankjewel!

    1. Bedankt voor het compliment! Sumac is een wat zurige specerij die je bijvoorbeeld over vlees kunt strooien, maar ook kip. De poeder past ook in sausjes en marinades. Als je wat grovere besjes hebt en dat niet in je saus wilt, laat je ze een half uur weken en voeg je het water toe aan je saus. Mahleb wordt gebruikt in Turkse broodjes en gebak. Het smaakt wat naar een mix van kersen en amandelen, enigszins zoetig dus. Het past ook wel in kaasgerechten en zoetige vleesgerechten. Ik zal er binnenkort meer informatie over verzamelen en teksten over toevoegen!

  2. Pingback: Piramide | Groene Vingers
  3. Ik ben er in inmiddels achter dat Verbena hier in Frankrijk Verveinne heet. Maar ik ken alleen de Verveinne in bloembakken en de soort die gebruikt wordt voor thee en likeur.

Laat een reactie achter op Herman Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *