Categorie archief: Hoofdgerechten met vlees

Een overzicht van hoofdgerechten waarin vlees voorkomt.

Ovenschotel met broccoli, aardappel, lente-ui, gebakken spekjes en een sausje

Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus

Deze ovenschotel met aardappelen, gebakken spekjes, broccoli en lente-ui is niet moeilijk om te maken, maar erg lekker! Handig als je niet te zwaar wilt tafelen en je kunt er zoveel groentes in doen als je wilt. Je maakt hem vegetarisch door de spekjes weg te laten en iets meer aardappel toe te voegen. Lees verder Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus

Puree met pastinaak, pompoen en aardappel, snijbonen met chilivlokken en runderworstjes

Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

De aardappelpuree was de hero van het gerecht! Ook de snijbonen zijn net even anders dan de gekookte variant. Je stoomt ze en roerbakt ze vervolgens en brengt ze dan op smaak. Lees verder Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

Hartige taart met andijvie, champignons, spekjes, tomaatjes

Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie

Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie

Stoofpotje met ui, wortel, selderij, tomaten, witte wijn en bouillon, rozemarijn, laurier en kaneel

Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij

Fijn weer een stoofpotje gemaakt van rundvlees. Dit keer gestoofd in witte wijn, tomaten en bouillon, met wortel, ui en selderij. Verder op smaak gebracht met kaneel, laurier en rozemarijn. Heel gezond én lekker! Lees verder Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij

Stoofvlees in bier en bouillon met worteltjes uit de oven en-gebakken aardappeltjes uit de airfryer

Recept: stoofvlees in bier met worteltjes uit de oven en gebakken aardappels

Stoofvlees is en blijft een lekker herfst- en wintergerecht. Dit keer (1 van mijn favoriete stoofgerechten) gestoofd in bier en bouillon, gekruid met sambal, laurier en kruidnagel. Geserveerd met wortels uit de oven en gebakken aardappelpartjes.

Lees verder Recept: stoofvlees in bier met worteltjes uit de oven en gebakken aardappels