Categorie archief: Hoofdgerechten met vlees

Een overzicht van hoofdgerechten waarin vlees voorkomt.

Spruitjes met zoete aardappel uit de oven, chorizo, walnoot, blauwe kaas en kiphaasjes

Recept: spruitjes, zoete aardappel en chorizo uit de oven met kiphaasjes

Een lekkere maaltijd boordevol waardevolle voedingsstoffen, deze spruitjes en zoete aardappel uit de oven geserveerd met gebakken kiphaasjes.
Lees verder Recept: spruitjes, zoete aardappel en chorizo uit de oven met kiphaasjes

Tagliatelle met spruiten en geitenkaas uit de oven

Recept: tagliatelle met spruitjes uit de oven

Spruitjes zijn in de herfst en winter het allerlekkerst.. Zeker in dit recept met tagliatelle en gebakken spekjes. De spruiten gaan de oven in met balsamicoazijn, olijfolie, honing en knoflook. Dit recept is zonder de spekjes naar een heerlijke vegetarische variant om te toveren!
Lees verder Recept: tagliatelle met spruitjes uit de oven

Ovenschotel met aardappels, palmkool, pompoen, champignons, ham en creme fraiche

Recept: ovenschotel met aardappels, palmkool en crème fraîche

Boordevol groentes, deze ovenschotel met palmkool en pompoen. Let op dat het een flink bord met eten is. Wil je wat minder? Doe dan 250-300 gram aardappelen voor 2 personen.
Lees verder Recept: ovenschotel met aardappels, palmkool en crème fraîche

Aziatische rundvleesreepjes (gemarineerd) met Japanse groentes uit de wok en witte rijst

Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes

Op de marineer-tijd na, is dit Aziatische gerecht – bestaande uit runderreepjes en wokgroentes – zo klaar! Deze marinade is overheerlijk en toen ik het de eerste keer maakte, vonden we dat we eigenlijk ‘te weinig sausje’ hadden voor de rijst. Doe gerust wat meer water bij het vlees, als je vlees niet genoeg jus produceert.

Lees verder Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes

gemakkelijke pasta met kipdijflet en een romige kaassaus

Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus

Niet moeilijk, maar wel lekker door de pure smaken! Een snelle pasta waar je weinig voor hoeft te doen. Het sausje is het enige dat wat meer werk is, maar je hoeft niet zoveel te snijden – wat mooi tijd scheelt.

Lees verder Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus