Categorie archief: Hoofdgerechten met vlees

Een overzicht van hoofdgerechten waarin vlees voorkomt.

Aziatische rundvleesreepjes (gemarineerd) met Japanse groentes uit de wok en witte rijst

Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes

Op de marineer-tijd na, is dit Aziatische gerecht – bestaande uit runderreepjes en wokgroentes – zo klaar! Deze marinade is overheerlijk en toen ik het de eerste keer maakte, vonden we dat we eigenlijk ‘te weinig sausje’ hadden voor de rijst. Doe gerust wat meer water bij het vlees, als je vlees niet genoeg jus produceert.

Lees verder Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes

gemakkelijke pasta met kipdijflet en een romige kaassaus

Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus

Niet moeilijk, maar wel lekker door de pure smaken! Een snelle pasta waar je weinig voor hoeft te doen. Het sausje is het enige dat wat meer werk is, maar je hoeft niet zoveel te snijden – wat mooi tijd scheelt.

Lees verder Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus

Pasta ovenschotel met spinazie, tomaatjes, citroenbasilicum, rode peper en knoflook

Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes

Deze pasta ovenschotel met o.a. spinazie, tomaatjes en geitenkaas heb ik voor 4 personen gemaakt waarna ik de helft heb ingevroren. Lekker makkelijk voor doordeweeks! Ik combineerde deze schotel met spekjes en chorizo. Lees verder Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes

Ovenschotel met broccoli, aardappel, lente-ui, gebakken spekjes en een sausje

Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus

Deze ovenschotel met aardappelen, gebakken spekjes, broccoli en lente-ui is niet moeilijk om te maken, maar erg lekker! Handig als je niet te zwaar wilt tafelen en je kunt er zoveel groentes in doen als je wilt. Je maakt hem vegetarisch door de spekjes weg te laten en iets meer aardappel toe te voegen. Lees verder Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus

Puree met pastinaak, pompoen en aardappel, snijbonen met chilivlokken en runderworstjes

Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

De aardappelpuree was de hero van het gerecht! Ook de snijbonen zijn net even anders dan de gekookte variant. Je stoomt ze en roerbakt ze vervolgens en brengt ze dan op smaak. Lees verder Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

Hartige taart met andijvie, champignons, spekjes, tomaatjes

Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie

Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie