Een eenvoudige stamppot van wortelpeterselie, aardappel en andijvie, met geroosterde tomaatjes voor extra smaak en vitamientjes.
Lees verder Recept: stamppot wortelpeterselie, aardappel en andijvie
Categoriearchief: Hoofdgerechten met vlees
Recept: ovenschotel met aardappels, palmkool en crème fraîche
Boordevol groentes, deze ovenschotel met palmkool en pompoen. Let op dat het een flink bord met eten is. Wil je wat minder? Doe dan 250-300 gram aardappelen voor 2 personen.
Lees verder Recept: ovenschotel met aardappels, palmkool en crème fraîche
Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes
Op de marineer-tijd na, is dit Aziatische gerecht – bestaande uit runderreepjes en wokgroentes – zo klaar! Deze marinade is overheerlijk en toen ik het de eerste keer maakte, vonden we dat we eigenlijk ’te weinig sausje’ hadden voor de rijst. Doe gerust wat meer water bij het vlees, als je vlees niet genoeg jus produceert.
Lees verder Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes
Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus
Niet moeilijk, maar wel lekker door de pure smaken! Een snelle pasta waar je weinig voor hoeft te doen. Het sausje is het enige dat wat meer werk is, maar je hoeft niet zoveel te snijden – wat mooi tijd scheelt.
Lees verder Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus
Recept: stoofvlees in bouillon en rode wijn, met geroosterde paprika en ui
Na de regen en de koelte van de afgelopen dagen, vond ik het hoog tijd voor stoofvlees. Dit keer gemaakt met geroosterde paprika, rode ui, rode wijn, sojasaus, knoflook en tijm.
Lees verder Recept: stoofvlees in bouillon en rode wijn, met geroosterde paprika en ui
Recept: aardappelgratin met prei, paprika en spekjes
Dit recept voor een aardappelgratin duurt lang vanwege de baktijd in de oven, maar laat je er niet door afschrikken, want moeilijk is hij niet. En lekker was ‘ie ook! Lees verder Recept: aardappelgratin met prei, paprika en spekjes
Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes
Deze pasta ovenschotel met o.a. spinazie, tomaatjes en geitenkaas heb ik voor 4 personen gemaakt waarna ik de helft heb ingevroren. Lekker makkelijk voor doordeweeks! Ik combineerde deze schotel met spekjes en chorizo. Lees verder Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes
Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus
Deze ovenschotel met aardappelen, gebakken spekjes, broccoli en lente-ui is niet moeilijk om te maken, maar erg lekker! Handig als je niet te zwaar wilt tafelen en je kunt er zoveel groentes in doen als je wilt. Je maakt hem vegetarisch door de spekjes weg te laten en iets meer aardappel toe te voegen. Lees verder Recept: ovenschotel met aardappel, gebakken spekjes, broccoli, lente-ui en een witte saus
Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes
De aardappelpuree was de hero van het gerecht! Ook de snijbonen zijn net even anders dan de gekookte variant. Je stoomt ze en roerbakt ze vervolgens en brengt ze dan op smaak. Lees verder Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes
Recept: ovenschotel met rode kool, gehakt en aardappelpuree
Een recept voor een ovenschotel met gekruid gehakt, aardappelpuree en rode kool. Een heerlijk winters gerecht, zo op de valreep van de lente! Lees verder Recept: ovenschotel met rode kool, gehakt en aardappelpuree