Het smaakte bijzonder, deze stamppot van boerenkool met zoete aardappel en pastinaak. We moesten er behoorlijk aan wennen! Het is wat aan de zoete kant, hetgeen je iets afzwakt met de crème fraîche. Lees verder Recept: pastinaak, zoete aardappel en boerenkoolstamppot
Categoriearchief: Hoofdgerechten met vlees
Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie
Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie
Recept: pasta met spekjes, geraspte kaas, spinazie en zoete puntpaprika
Deze supersnelle pasta is geen culinair hoogstandje, maar oh zo lekker! Macaroni met spinazie, zoete puntpaprika, gebakken spekjes en geraspte kaas. Lees verder Recept: pasta met spekjes, geraspte kaas, spinazie en zoete puntpaprika
Recept: ovenschotel met spinazie, hamblokjes, champignons en aardappels
Deze ovenschotel met spinazie, hamblokjes, kastanjechampignons en aardappels was erg geslaagd! De crème fraîche maakte het fris en romig tegelijk. Lees verder Recept: ovenschotel met spinazie, hamblokjes, champignons en aardappels
Recept: boerenkoolstamppot met gegrilde rode paprika
Deze stamppot met gegrilde rode paprika en rode ui is een lekker alternatief voor de normale boerenkoolstamppot, die overigens ook altijd nog heerlijk smaakt! Lees verder Recept: boerenkoolstamppot met gegrilde rode paprika
Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij
Fijn weer een stoofpotje gemaakt van rundvlees. Dit keer gestoofd in witte wijn, tomaten en bouillon, met wortel, ui en selderij. Verder op smaak gebracht met kaneel, laurier en rozemarijn. Heel gezond én lekker! Lees verder Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij
Recept: stoofvlees in bier met worteltjes uit de oven en gebakken aardappels
Stoofvlees is en blijft een lekker herfst- en wintergerecht. Dit keer (1 van mijn favoriete stoofgerechten) gestoofd in bier en bouillon, gekruid met sambal, laurier en kruidnagel. Geserveerd met wortels uit de oven en gebakken aardappelpartjes.
Lees verder Recept: stoofvlees in bier met worteltjes uit de oven en gebakken aardappels
Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes
Een heerlijk recept voor rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes. Eigenlijk heel basic, maar oh zo lekker! Juist door de broccoli anders te bereiden dan het te koken, en de aardappels lekker te bakken in olijfolie zet je toch weer wat anders op tafel dan de “gebruikelijke” Hollandse aardappels-vlees-groente-gerechten. En het is nog gezond ook!
Lees verder Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes
Recept: pasta met spekjes, spinazie, cherrytomaatjes en een friszure saus
Een recept voor verse pasta met o.a. spekreepjes en een pittige frisse saus die er perfect bij paste als tegenhanger van de tomaten en spinazie. Je kunt natuurlijk ook gewoon pasta uit de winkel gebruiken, als je wat minder tijd hebt.
Lees verder Recept: pasta met spekjes, spinazie, cherrytomaatjes en een friszure saus
Recept: runderrollade met groentes uit de oven en aardappeltjes
Een heerlijke – ik zou bijna zeggen ouderwetse – runderrollade met courgette en tomaatjes uit de oven en gebakken aardappeltjes. Ik zeg “ouderwets”, want runderrollade is niet iets wat je vaak hoort dat je jongere generatie eet. Op de juiste manier klaargemaakt is het wel erg lekker en gezond! De courgette is intussen bijna op; we hebben er heel veel (eet)plezier van gehad :).
Lees verder Recept: runderrollade met groentes uit de oven en aardappeltjes