In augustus en begin september zijn we in Finland geweest en heb ik voor het eerst zalmsoep gegeten. Binnenkort schrijf ik meer over eten en drinken in Finland in mijn blog, maar nu deel ik alvast een recept. Want de week nadat we weer thuis waren gekomen, heb ik het direct zelf geprobeerd te maken, wat erg lekker was! Makkelijker dan je misschien denkt, maar boordevol smaak dankzij de dille en vis. Lees verder Recept: Finse zalmsoep
Tagarchief: Dille
Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes
Gebakken zalmfilet uit de pan is in ons huis altijd een winnaar! De truc? Erbij blijven en nooit te lang bakken. Hoe je het nu precies het beste aan kunt pakken, lees je verderop in het recept voor zalmfilet gebakken in de pan, dit keer gecombineerd met geroerbakte snijbonen in knoflook en rode peper en aardappeltjes uit de airfryer (of oven, of pan).
Lees verder Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes
Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes
Kabeljauw is een magere vissoort die je lekker snel in de pan kunt bakken. De vis smaakte heerlijk met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes. Ik heb ze in de airfryer gebakken, maar je kunt ze natuurlijk gewoon koken of in de pan bakken.
Lees verder Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes
Recept: zalm met palmkool en gebakken aardappeltjes
Voor de eerste keer palmkool gebruikt in een recept. Smaakte prima zo uit de oven! Een gezond recept dat gemakkelijk te maken is. Een bijkomend voordeel: de groente en zalm gaan samen in 1 ovenschaal, dat scheelt weer een pan om af te wassen :).
Lees verder Recept: zalm met palmkool en gebakken aardappeltjes
Recept: ravioli met een vulling van zalm en ricotta
Een recept voor heerlijke zelfgemaakte ravioli met een vulling bestaande uit zalm en ricotta, bieslook, dille en citroen. Echt genieten!
Lees verder Recept: ravioli met een vulling van zalm en ricotta
Recept: zalmlasagne
Deze zalmlasagne is favoriet bij ons thuis. Een echte aanrader als je een keer een ander soort lasagne wilt proberen!
Recept: koude dillesaus
Deze koude dillesaus is erg lekker bij vis, maar is ook geschikt als dipsaus voor bepaalde hors d’oevres (hapjes), zoals radijs, komkommer, bospeentjes.
Recept: tomatensalade met komkommer
Deze tomatensalade is een lekker fris bijgerecht dat bij veel gerechten past. Het is een recept uit de Hollandse keuken, maar combineert prima met andere keukens.
Recept: visfilet uit de oven
Gezond, makkelijk en lekker; visfilet uit de oven gecombineerd met pasta. Een eenvoudig zomers gerecht.
Recept: zalmcroissant
Al eens aan die combinatie gedacht, zalm op een croissant? Misschien niet voor de hand liggend, maar het is overheerlijk en je gaat er zeker complimenten voor krijgen.
Lees verder Recept: zalmcroissant