Een eenvoudige stamppot van wortelpeterselie, aardappel en andijvie, met geroosterde tomaatjes voor extra smaak en vitamientjes.
Lees verder Recept: stamppot wortelpeterselie, aardappel en andijvie
Tagarchief: Peper
Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes
Deze curry met zalm en zoete aardappel zit boordevol smaak en was erg geslaagd! Een fijne – relatief lichte – maaltijd na de overdaad van de afgelopen kerstdagen.
Lees verder Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes
Recept: ovenschotel met aardappels, palmkool en crème fraîche
Boordevol groentes, deze ovenschotel met palmkool en pompoen. Let op dat het een flink bord met eten is. Wil je wat minder? Doe dan 250-300 gram aardappelen voor 2 personen.
Lees verder Recept: ovenschotel met aardappels, palmkool en crème fraîche
Recept: quiche met geitenkaas en pompoen
Het is al weer eventjes geleden dat ik zelf een quiche heb gemaakt – de hoogste tijd dus! Dit keer eentje met wat restjes champignon en paprika. Verder zijn de hoofdbestanddelen geitenkaas, pompoen en spekjes.
Lees verder Recept: quiche met geitenkaas en pompoen
Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Dit recept voor jumbo-garnalen in een soort Thaise curry is een blijvertje! Lekker op smaak en je kunt de hoeveelheid groentes gemakkelijk uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Recept: puree van gewone en zoete aardappel
Deze puree van zoete en gewone aardappel is heerlijk bij bijvoorbeeld stoofvlees. Een lekkere variant op de gewone puree en die met pastinaak en pompoen.
Lees verder Recept: puree van gewone en zoete aardappel
Recept: pasta met boerenkool, pompoen en geitenkaas uit de oven
Moeite om lekkere vegetarische gerechten te bedenken? Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor een pasta met boerenkool, geitenkaas en gegrilde pompoen uit de oven. Smaakt natuurlijk het lekkerst als de groentes in het seizoen zijn en dat is pompoen nu in de Halloween-tijd. Enjoy! 🙂
Lees verder Recept: pasta met boerenkool, pompoen en geitenkaas uit de oven
Recept: stoofvlees in bouillon en rode wijn, met geroosterde paprika en ui
Na de regen en de koelte van de afgelopen dagen, vond ik het hoog tijd voor stoofvlees. Dit keer gemaakt met geroosterde paprika, rode ui, rode wijn, sojasaus, knoflook en tijm.
Lees verder Recept: stoofvlees in bouillon en rode wijn, met geroosterde paprika en ui
Recept: Finse zalmsoep
In augustus en begin september zijn we in Finland geweest en heb ik voor het eerst zalmsoep gegeten. Binnenkort schrijf ik meer over eten en drinken in Finland in mijn blog, maar nu deel ik alvast een recept. Want de week nadat we weer thuis waren gekomen, heb ik het direct zelf geprobeerd te maken, wat erg lekker was! Makkelijker dan je misschien denkt, maar boordevol smaak dankzij de dille en vis. Lees verder Recept: Finse zalmsoep
Recept: bloemkool uit de oven
Als je niet van zachtgekookte bloemkool houdt (net als ik), maak dan deze bloemkool uit de oven! Ik kwam dit recept op Pinterest tegen en heb er m’n eigen draai aangegeven door nog wat oregano toe te voegen. Lees verder Recept: bloemkool uit de oven