Herfst: de ideale tijd voor een verwarmende cottage pie – maar dan net even anders! Dit recept leent zich heel goed voor het opmaken van restjes (groenten), zoals het oorspronkelijk ook is ontstaan.
Lees verder Recept: cottage pie met bloemkoolpuree
Tagarchief: Rozemarijn
Recept: spruitjes, zoete aardappel en chorizo uit de oven met kiphaasjes
Een lekkere maaltijd boordevol waardevolle voedingsstoffen, deze spruitjes en zoete aardappel uit de oven geserveerd met gebakken kiphaasjes.
Lees verder Recept: spruitjes, zoete aardappel en chorizo uit de oven met kiphaasjes
Recept: quiche met geitenkaas en pompoen
Het is al weer eventjes geleden dat ik zelf een quiche heb gemaakt – de hoogste tijd dus! Dit keer eentje met wat restjes champignon en paprika. Verder zijn de hoofdbestanddelen geitenkaas, pompoen en spekjes.
Lees verder Recept: quiche met geitenkaas en pompoen
Recept: pasta met spekjes, geraspte kaas, spinazie en zoete puntpaprika
Deze supersnelle pasta is geen culinair hoogstandje, maar oh zo lekker! Macaroni met spinazie, zoete puntpaprika, gebakken spekjes en geraspte kaas. Lees verder Recept: pasta met spekjes, geraspte kaas, spinazie en zoete puntpaprika
Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij
Fijn weer een stoofpotje gemaakt van rundvlees. Dit keer gestoofd in witte wijn, tomaten en bouillon, met wortel, ui en selderij. Verder op smaak gebracht met kaneel, laurier en rozemarijn. Heel gezond én lekker! Lees verder Recept: runderstoofvlees met witte wijn, tomaten, bouillon, wortel, ui en selderij
Recept: groentesoep op basis van zelfgemaakte runderbouillon
Zelfgemaakte runderbouillon – of in dit geval een groente/runderbouillon – is helemaal niet zo moeilijk! Dit recept voor groentesoep legt het voor je uit… Als je soep uit blik gewend bent, ga je direct het verschil in zout opmerken. Verse bouillon smaakt over het algemeen een stuk minder zout! Voeg bij voorkeur aan het eind wat zout toe naar eigen smaak, als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: groentesoep op basis van zelfgemaakte runderbouillon
Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes
Een heerlijk recept voor rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes. Eigenlijk heel basic, maar oh zo lekker! Juist door de broccoli anders te bereiden dan het te koken, en de aardappels lekker te bakken in olijfolie zet je toch weer wat anders op tafel dan de “gebruikelijke” Hollandse aardappels-vlees-groente-gerechten. En het is nog gezond ook!
Lees verder Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes