Categorie archief: Internationale keuken

Quiche met geitenkaas, pompoen, champignon en spekjes

Recept: quiche met geitenkaas en pompoen

Het is al weer eventjes geleden dat ik zelf een quiche heb gemaakt – de hoogste tijd dus! Dit keer eentje met wat restjes champignon en paprika. Verder zijn de hoofdbestanddelen geitenkaas, pompoen en spekjes.
Lees verder Recept: quiche met geitenkaas en pompoen

Vegetarische pasta met pompoen, boerenkool, geitenkaas en walnoot

Recept: pasta met boerenkool, pompoen en geitenkaas uit de oven

Moeite om lekkere vegetarische gerechten te bedenken? Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor een pasta met boerenkool, geitenkaas en gegrilde pompoen uit de oven. Smaakt natuurlijk het lekkerst als de groentes in het seizoen zijn en dat is pompoen nu in de Halloween-tijd. Enjoy! 🙂

Lees verder Recept: pasta met boerenkool, pompoen en geitenkaas uit de oven

gemakkelijke pasta met kipdijflet en een romige kaassaus

Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus

Niet moeilijk, maar wel lekker door de pure smaken! Een snelle pasta waar je weinig voor hoeft te doen. Het sausje is het enige dat wat meer werk is, maar je hoeft niet zoveel te snijden – wat mooi tijd scheelt.

Lees verder Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus

Pasta ovenschotel met spinazie, tomaatjes, citroenbasilicum, rode peper en knoflook

Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes

Deze pasta ovenschotel met o.a. spinazie, tomaatjes en geitenkaas heb ik voor 4 personen gemaakt waarna ik de helft heb ingevroren. Lekker makkelijk voor doordeweeks! Ik combineerde deze schotel met spekjes en chorizo. Lees verder Recept: pasta uit de oven met spinazie, tomaatjes, geitenkaas en o.a. gebakken spekjes

Pasta met een romige Gorgonzola saus, spinazie, knoflook en champignons

Recept: pasta met saus van gorgonzola, champignons, spinazie en kalkoenfilet.

Ontzettend heerlijk, deze pasta met saus van gorgonzola en Parmezaanse kaas, champignons, spinazie en kalkoenfilet. Je ziet op de foto nog een restje paprika die ik er doorheen gesneden had, maar dat hoort niet het oorspronkelijke recept. Dat heb ik dan ook niet opgenomen, maar kun je natuurlijk wel toevoegen als je wilt. Lees verder Recept: pasta met saus van gorgonzola, champignons, spinazie en kalkoenfilet.

Puree met pastinaak, pompoen en aardappel, snijbonen met chilivlokken en runderworstjes

Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

De aardappelpuree was de hero van het gerecht! Ook de snijbonen zijn net even anders dan de gekookte variant. Je stoomt ze en roerbakt ze vervolgens en brengt ze dan op smaak. Lees verder Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

Quiche met pastinaak, pompoen, paddenstoelen en filodeeg

Recept: hartige taart met pompoen, pastinaak, ui en paddenstoelen

Deze quiche met pompoen, pastinaak, gekaramelliseerde ui, paddenstoelen en spekjes is behoorlijk veel werk, maar erg lekker! Heb je genoeg tijd, dan is dit een echte aanrader. Reken op 2 uur, waarin je het eerste uur vooral druk bent en het tweede uur deels mag wachten op de taart en dus de afwas kunt doen :). Lees verder Recept: hartige taart met pompoen, pastinaak, ui en paddenstoelen