Categorie archief: Internationale keuken

Pasta met een romige Gorgonzola saus, spinazie, knoflook en champignons

Recept: pasta met saus van gorgonzola, champignons, spinazie en kalkoenfilet.

Ontzettend heerlijk, deze pasta met saus van gorgonzola en Parmezaanse kaas, champignons, spinazie en kalkoenfilet. Je ziet op de foto nog een restje paprika die ik er doorheen gesneden had, maar dat hoort niet het oorspronkelijke recept. Dat heb ik dan ook niet opgenomen, maar kun je natuurlijk wel toevoegen als je wilt. Lees verder Recept: pasta met saus van gorgonzola, champignons, spinazie en kalkoenfilet.

Puree met pastinaak, pompoen en aardappel, snijbonen met chilivlokken en runderworstjes

Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

De aardappelpuree was de hero van het gerecht! Ook de snijbonen zijn net even anders dan de gekookte variant. Je stoomt ze en roerbakt ze vervolgens en brengt ze dan op smaak. Lees verder Recept: aardappelpuree met pastinaak en pompoen, snijbonen en runderworstjes

Quiche met pastinaak, pompoen, paddenstoelen en filodeeg

Recept: hartige taart met pompoen, pastinaak, ui en paddenstoelen

Deze quiche met pompoen, pastinaak, gekaramelliseerde ui, paddenstoelen en spekjes is behoorlijk veel werk, maar erg lekker! Heb je genoeg tijd, dan is dit een echte aanrader. Reken op 2 uur, waarin je het eerste uur vooral druk bent en het tweede uur deels mag wachten op de taart en dus de afwas kunt doen :). Lees verder Recept: hartige taart met pompoen, pastinaak, ui en paddenstoelen

Hartige taart met andijvie, champignons, spekjes, tomaatjes

Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie

Eigenlijk wordt deze hartige taart zonder bodem vaak in het buitenland als ontbijt of brunch gegeten. Wij hebben ‘m lekker ’s avonds gegeten! Dit keer een recept voor een bodemloze quiche met andijvie, een paddenstoelen-mix en gebakken spekjes. Lees verder Recept: hartige taart zonder bodem met andijvie

Kipfilet met witte wijnsaus en groentes uit de oven en patatjes

Recept: gebakken kipfilet met witte wijnsaus en geroosterde groentes

Af en toe is gebakken kipfilet uit de pan erg lekker, zolang je het niet te heet en te lang door bakt, want dan wordt ‘ie al gauw droog. Bekijk hoe je het verder slim aan kunt pakken als je kip in de pan wilt bakken. Lees verder Recept: gebakken kipfilet met witte wijnsaus en geroosterde groentes