Recept: kalfsfricandeau uit de wok

Een lekker wokgerecht met kalfsfricandeau, veel groentes en kruiden. Qua kruiden en groentes een typisch gerecht uit de Aziatische keuken.

Kalfsfricandeau uit de wok met kruiden en groentes

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • 2 eetlepels olie
 • allesbinder
 • 4 eetlepels ketjap manis
 • gemalen zeezout
 • peper
 • verse koriander
 • 1 eetlepel sambal badjak
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode & 1 groene paprika
 • 1 kleine of halve paksoi
 • 1 kleine of halve chinese kool
 • 1 kleine ui
 • 100 gr bacon
 • 500 gr kalfsfricandeau

Bereidingswijze

Was de groentes. Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes. Schil en snipper de ui. Snijd de paksoi en chinese kool in gelijke grootte. Snijd vervolgens de bacon in reepjes en de kalfsfricandeau in blokjes.

Doe de olie in een wok en verhit deze. Fruit even kort de ui en knoflook daarin aan. Kruid de kalfsfricandeau met wat zout en peper en doe ondertussen de bacon in de wok. Voeg hier de fricandeau en sambal badjak aan toe en wok alles 3 tot 4 minuten op een hoog vuur.

Doe nu de paksoi, paprika en chinese kool in de wok en bak alle groentes ca. 1 minuut mee. Hak de koriander fijn voor ongeveer een eetlepel. Doe de ketjap en 1 eetlepel koriander erbij en bind het licht met allesbinder. Warm alles goed door.

Serveer het gerecht met kroepoek, witte rijst, soeroendeng en bijvoorbeeld atjar tjoempoer.

Opmerkingen recept

De bacon maakt het gerecht wat zouter en daardoor vaak beter passend bij onze Nederlandse smaakpapillen. Natuurlijk kun je het altijd wat pittiger maken door er een scherp pepertje door te doen. De allesbinder is misschien iets wat je niet direct zou gebruiken: dat geeft net wat meer dat uiterlijk van bepaalde gerechten die je bij de (Nederlandse) chinees kunt halen.

Deel deze pagina: