Recept: paella

Droom met deze paella weg naar de Spaanse zomerzon… Beleef je zomer opnieuw! Een recept voor echte kruidige Spaanse paella.

Spaanse paella: rijstschotel met vis en kipfilet

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • olijfolie
  • 1 l bouillon
  • 3 teentjes knoflook
  • enkele draadjes saffraan
  • enkele blaadjes laurier
  • zeezout en peper
  • 2 uien
  • 100 gram haricots verts
  • 4 artisjokbodems
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 100 gram doperwten
  • 2 vleestomaten
  • 2 stukken kipfilets
  • 200 gram schoongemaakte inktvis
  • 200 gram gamba’s
  • 100 gram mosselen
  • 250 gram rijst

Bereidingswijze

Pel de ui en knoflook en hak ze allebei fijn. Bak dit in hete olie aan. Snijd de kip in blokjes, breng op smaak met wat peper en zout, en bak deze lichtbruin in het ui-knoflookmengsel.

Laat ondertussen de mosselen goed uitlekken in een zeef. Snijd de artisjokbodems en haricots verts klein. Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten en snijd deze in reepjes. Doe de groentes bij de kip en bak alles 10 minuten door. Snijd de tomaten in stukken.

Doe nu een ruime hoeveelheid olie in een andere ruime braadpan. Bak in de hete olie de rijst goudbruin. Zorg dat alle korrels in de olie liggen (oftewel verspreid ze goed over de pan). Voeg de bouillon toe, de laurier en saffraan, de kip en groentes, als ook de tomaten en doperwten, en stoof alles samen in ca. 10 minuten gaar. Voeg water toe indien nodig.

Voeg nu de inktvis, gamba’s en mosselen toe en stoof alles afgedekt nog zo’n 10 minuten zachtjes door.

Opmerkingen recept

Zorg ervoor dat het vocht goed opgenomen wordt. Paella hoort vochtig te zijn, maar niet te nat. Snijd wat schijfjes citroen en doe dit bij het opdienen op het gerecht, samen met wat fijngehakte peterselie.

Deel deze pagina: