Recept: pasta met rucola

Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn, zoals dit pastarecept met rucola en cherrytomaatjes weer bewijst. Het spreekt voor zich dat je hier allerlei varianten van kunt maken. Rooster bijvoorbeeld de cherrytomaatjes eerst eens in de oven.

Pasta met cherrytomaatjes en rucola

Ingrediënten

Voor 3-4 personen:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • ca. 100 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram spaghetti
  • 200 gram rucola
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Doe de spaghetti in een ruime pan met kokend water en zout en kook deze al dente.

Hak ondertussen de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten door midden. Doe de olie in een (saus)pan en warm deze op. Voeg de knoflook en tomaatjes toe aan de olie en warm het goed door. Snijd de rucola fijn en roer dit erdoor.

Verdeel de spaghetti en doe het mengsel eroverheen. Strooi er wat parmezaanse kaas over heen.

Opmerkingen recept

Een eenvoudig gerecht met pure smaken. De hoeveelheid spaghetti is persoonlijk, voor de één zal dit veel zijn, voor de ander weinig of precies genoeg. Vaak rekenen mensen voor een hoofdgerecht 75 gram pasta per persoon. Wij doen zelf altijd rond de 60 gram voor een hoofdgerecht. Doe zeker niet teveel – vooral als het een voorgerecht is.

Deel deze pagina: