Recept: kalfsvlees met parmaham (Piccata Milanese)

Nee, geen lasagne of pizza, maar heerlijk vlees op Milanese wijze bereid.

Italiaans hoofdgerecht van kalfsvlees met parmaham op Milanese wijze bereid

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 65 g boter
  • bloem
  • 4 eetlepels bouillon
  • 55 g parmaham
  • 4 dunne plakken kalfsvlees
  • 2 eetlepels bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • zout en peper

Bereidingswijze

Voor deze (basis) Piccata Milanese kun je kalfsvlees gebruiken, maar ook kipfilet of kalkoen. Snijd de plakken vlees zodat ze dezelfde vorm en dikte hebben. Verhit 45 gram boter in een voldoende grote pan en bak enkele minuten de parmaham.

Strooi intussen bloem, peper en zout op de stukken vlees. Bak het vlees in de pan met de parmaham. Schroei eerst beide kanten dicht en laat het goed doorgaren. Snijd ondertussen de citroen door midden en pers de citroen. Haal het vlees uit de pan en leg het apart (bijvoorbeeld op een bord met aluminiumfolie eroverheen, zodat het warm blijft).

Doe nu de rest van de boter in de pan en doe de bouillon erbij waarmee je de aanbaksels losmaakt. Doe het sap bij in de pan, samen met de peterselie. Breng alles aan de kook en leg het vlees op het bord, waarna je direct de saus met de parmaham over het vlees giet.

Opmerkingen recept

Zoals eerder aangegeven kun je voor dit recept ook andere soorten vlees gebruiken, zoals kipfilet. Er bestaan vele variaties op deze Piccata Milanese. De basis bestaat uit vlees dat met bloem bestoven is, en een saus met citroen (en/of kappertjes) en kruiden.

Wat serveer je bij Picatta Milanese? Gebakken aardappels of patat en sla als groenten is de beste combinatie. Bijvoorbeeld een frisse tomatensla.

Deel deze pagina: