Recept: ovenschotel met kip en groentes

Een lekkere ovenschotel met kip, kaas en groentes. Een handig basisrecept waar je zelf mee kunt variëren.

Een kipschotel met kaas en groentes voor in de oven

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • Bakboter
 • 400 gram kipfilet
 • 250 gram worteltjes
 • 300 gram prei
 • 450 gram aardappels
 • 100 gram geraspte oude kaas
 • 2 eieren
 • 125 ml kookroom
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 uien

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook ze tot ze (bijna) gaar zijn en giet ze af. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Was en snijd eveneens de prei en wortels. Bak de kipfilet in de boter tot ze goudbruin zijn. Vet een ovenschaal in en leg daar de gebakken kipfilet in. Bak vervolgens de fjngesneden prei en wortels enkele minuten in dezelfde pan.

Pers de knoflookteentjes in een knoflookpers. Doe de eieren in een kom en voeg de kookroom, geraspte kaas, knoflook en mosterd toe en klop alles goed los. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Schenk het mengsel over de schotel en zet de schaal ca. 20-30 minuten in de oven.

Opmerkingen recept

Deze kipschotel met kaas kan ook sneller “voor doordeweeks” gemaakt worden. Vervang de verse aardappels door voorgekookte aardappelschijfjes, de prei en wortels door voorgesneden groentes en je hebt in een handomdraai een voedzame kipschotel met groentes op tafel!

Deel deze pagina: