Recept: ravioli met kaas en spinazie

Spinazie is lekker veelzijdig en gaat supergoed samen met roomkaas, zeker in deze lekkere zelfgemaakte ravioli.

Zelfgemaakte ravioli met pittige kaas- en spinazie-vulling

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • cayennepeper
 • zout en peper
 • nootmuskaat
 • 50 gram sesamzaadjes
 • 500 gram bladspinazie
 • 200 gram roomkaas
 • 250 g tarwebloem
 • 1 ei
 • 2 eierdooiers
 • 2 eetlepels plantaardige olie
 • 3-4 eetlepels water
 • 40 gram boter

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe in een apart schaaltje het ei, de eierdooiers, de olie, een 1/2 theelepel zout en het water en meng dit door elkaar. Doe dit mengsel in het kuiltje. Kneed alles met een mixer tot je een glad deeg hebt. Als het deeg teveel plakt voeg je wat bloem toe. Bestuif het uiteindelijk met wat bloem. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer een uur rusten.

Was de spinazie en laat deze uitlekken. Laat de boter in een pan smelten en doe de spinazie erbij. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Fruit de groentes ca. 4 minuten en doe het in een zeef om het uit te laten lekken. Meng de verse roomkaas en sesam door de spinazie en kruid het geheel met zout en cayennepeper.

Rol het pastadeeg uit in gedeelten. Flinke theelepels (of een eetlepel) vulling op een afstand van 8 cm erop scheppen. De ruimte om de vulling dun met water bestrijken. Leg een plak deeg erboven op en druk goed aan op de plekken zonder vulling. Snijd de pasta met een deegwieltje in gelijke vierkantjes. Om te voorkomen dat het deeg loslaat of dat de ravioli aan elkaar gaat plakken laat je ze even uitdrogen op een bakplaat die bestoven is met wat bloem. Doe de ravioli in een pan met kokend, gezouten water en kook het op een niet al te hoog vuur in ca. 6-8 minuten gaar.

Opmerkingen recept

Bij deze ravioli past een frisse salade. Alleen de ravioli is waarschijnlijk te weinig als volwaardige hoofdmaaltijd. Maak er bijvoorbeeld een tomatensalade bij.

Een sausje is ook geen overbodige luxe. Aangezien er al kaas in de ravioli zit is een kaassaus misschien te veel van het goede. Laat je fantasie de vrije loop!

Deel deze pagina: