Recept: maaltijdsalade met beenham en meloen

Deze koude maaltijdsalade heet ook wel boxing day salade. Boxing day betekent Tweede Kerstdag. De salade heet zo omdat er restjes ham van de maaltijden van Eerste Kerstdag erin verwerkt kunnen worden.

Maaltijdsalade met beenham, meloen en frisse dressing

Ingrediënten

Voor 2-4 personen:

  2 eetlepels olie
  1 eetlepel citroensap
  1/2 theelepel mosterd
  1 eetlepel gesnipperde bieslook
  1 kropsla
  200 gram beenham
  1/2 cantaloupe meloen

Bereidingswijze

Was en droog de sla. Scheur de sla in kleine stukken en leg deze in een kom. Snijd de ham in repen van 2 cm. Maak kleine balletjes meloen, wanneer je een meloenschep hebt, of snijd de meloen in blokjes. Doe de ham en meloen in de kom met sla.

Maak nu de dressing door de olie, citroensap en bieslook heel goed door elkaar te mengen. Dit kan snel door bijvoorbeeld alles in een potje te doen en flink te schudden. Doe de dressing over de sla, schep alles vluchtig door elkaar en dien de maaltijdsalade op.

Opmerkingen recept

Een heerlijk lichte salade, ideaal voor de dagen na Kerst waarin veel eten bij veel mensen op de agenda staat.

Deel deze pagina: