Recept: zalmcroissant

Al eens aan die combinatie gedacht, zalm op een croissant? Misschien niet voor de hand liggend, maar het is overheerlijk en je gaat er zeker complimenten voor krijgen.

Zalmcroissant, een croissant met zalm en room of crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1/2 bosje dille
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 120 gram peperkaas
  • ca. 12 plakjes gerookte zalm
  • 6 eetlepels crème fraîche of room
  • 4 croissants

Bereidingswijze

Snijd de croissants in de lengte door midden. Verkruimel/prak de peperkaas. Vermeng dit met 4 eetlepels room of crème fraîche. Doe dit kaasmengsel op de onderste helft van de croissants.

Maak kleine rolletjes van de zalmplakken en leg ze erboven op (3 per croissant). Maak nu een room of crèmesausje. Maak eerst de dille voorzichtig schoon en dep het droog. Hak de dille fijn. Hou enkele takjes over. Meng 2 eetlepels room of crème fraîche en dille door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Dit mengsel in kleine hoeveelheden over de zalm verdelen. Leg bovenop nog een takje dille en daarboven op de bovenste helft van de croissant en je zalmcroissants zijn af.

Opmerkingen recept zalmcroissant

Een zalmcroissant is een lunchgerecht waar je misschien niet zo gauw aan denkt: croissants associeer je vaak met zoetigheid en niet zozeer met vis. Net even wat anders dus!

De crème fraîche heeft een sterkere smaak dan de room, het is wat zuurder en frisser. De keuze tussen beide hangt dus af waar je zelf van houdt. Je kunt nog wat prei of witlof tussen de kaas en zalm doen, als je het wat groener wil.

Als garnering kun je ook wat plakjes tomaat op het bord doen en daar een toefje crème- of roomsaus op doen en garneren met een takje dille.

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.