Recept: knoflookbrood

Knoflookbrood is een lekker hapje voor een feestje, maar kan ook prima als voorafje of lunchgerecht – eventueel geserveerd met een frisse salade of soep.

Knoflookbrood: stokbrood met een botermengsel voor in de grill (oven)

Ingrediënten

  • stokbrood
  • 6 teentjes knoflook
  • 125 g boter (bij voorkeur roomboter)
  • 200 g salami
  • 200 g oude kaas

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood in de lengte door en vervolgens in de breedte in kleine, zo goed als vierkante stukken. Pel de knoflook en pers deze uit met een knoflookpers.

Mix de boter met de knoflook door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Smeer de stukken brood met het botermengsel. Beleg de broodjes met salami en oude kaas. Het makkelijkste is geraspte oude kaas.

Doe vervolgens het knoflookbrood in de grill. Meestal zal dit een minuut of 10 onder de grill moeten, tot de kaas gesmolten is en het brood bruingekleurd is.

Opmerkingen recept

Dit knoflookbrood is een lunchgerecht dat lekker snel klaar is. Het smaakt ook lekker als hapje bij de borrel. Snijd het brood dan in wat kleinere stukken. Je kunt in plaats van stokbrood ook heel goed Turks brood gebruiken. Geeft ook net wat meer smaak aan het gerecht.

Deel deze pagina: