Recept: romige aspergesoep

Deze gebonden aspergesoep lijkt misschien veel werk, maar smaakt heerlijk zacht. Ontdek en proef het zelf!

Romige gebonden aspergesoep gegarneerd met kervel en peterselie

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bereid voor deze aspergesoep eerst de asperges. Schil ze met bijvoorbeeld een dunschiller van boven naar beneden. Houd de asperges daarbij aan de top vast of leg ze plat (de top hoef je niet te schillen). Verwijder de houtige kontjes. Breng een pan met ruim water (ca. 0,5 l), zout en bladfoelie aan de kook. Doe de asperges erbij en breng het geheel aan de kook. Kook alles op een laag vuur gedurende 15 minuten en laat ze vervolgens 5 minuten nagaren door het vuur uit te draaien. Pureer de asperges in het kookvocht. Wrijf het eventueel door een zeef, afhankelijk van hoe glad je de soep wil hebben. Een andere manier is om het te pureren in een blender. Hak intussen de kervel en peterselie (hoeveelheid naar eigen smaak) fijn.

Smoor nu in een andere grote pan de bloem in de boter. Giet er al roerend de bouillon en de gepureerde asperges bij. Roer het mengsel glad en laat onder af en toe roeren ca. 5-10 minuten op een laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Doe aan het eind van de kooktijd de slagroom erdoor en bestrooi de kommen met soep voor het opdienen met kervel en peterselie.
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.