Recept: maaltijdsalade met kikkererwten

Een eenvoudig vegetarisch recept met kikkererwten. Het recept komt uit de Italiaanse keuken.

Maaltijdsalade met kikkererwten en olijven

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • enkele takjes verse peterselie
  • 1 teelepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 kleine komkommer
  • 1 1/2 kop gedroogde kikkererwten
  • 1/2 kop zwarte olijven zonder pit

Bereidingswijze

Doe de kikkererwten in een kom met koud water. Zorg dat ze helemaal onder staan. Laat de erwten een nacht weken. Giet ze af en doe ze in een pan met vers water. Kook ze in ca. 25 minuten gaar.

Was de komkommer. Snijd deze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in plakjes. Was de tomaten en snijd deze in stukjes (niet te groot). Snijd de ui en hak de peterselie fijn.

Doe de komkommer, tomaat, ui, erwten, peterselie en olijven in een slakom. Maak nu de dressing door de citroensap, knoflook, honing en olie door elkaar te mengen. Gebruik hiervoor eventueel een afgedekt potje en schud deze goed heen en weer.

Doe de dressing over de maaltijdsalade en schep alles goed door elkaar.

Opmerkingen recept

Voor deze maaltijdsalade kun je in plaats van gedroogde kikkererwten kun je ook erwten uit blik nemen. Deze hoef je niet te koken.

Deel deze pagina: