Recept: rijstevla, rijsttoetje

Met de opkomst van quinoa, superfoods en culinaire hoogstandjes vergeten we soms de heerlijkheden van vroeger, zoals rijstevla. Benieuwd hoe je dit moet maken? Lees dan verder en verras je tafelgenoten met dit Oudhollandse toetje.

Eenvoudige (basis) rijstevla, bereid met citroenschil of vanillesuiker

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • citroenschil of vanillesuiker
  • 1 l melk
  • 50 gram rijst
  • zout
  • 25 gram custardpoeder
  • 60 gram suiker

Bereidingswijze

Maak eerst een dunne rijstebrij. Snijd hiervoor enkele stukken citroenschil van de citroen. Doe de melk in een pan en voeg zout en citroenschil of vanillesuiker toe. De hoeveelheid inschatten naar eigen smaak, maar vergeet niet dat je op het eind nog gewone suiker toevoegt, dus wees niet te scheutig als je vanillesuiker in plaats van citroenschil gebruikt. Breng het aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst in ca. 1 uur gaar koken en roer het af en toe door. Snelkookrijst hoeft maar een half uur.

Haal de citroenschil eruit. Meng de custardpoeder aan met wat koude melk. Bind de rijstebrij met deze aangemengde custardpoeder en roer de suiker erdoor. En je lekkere rijstevla is klaar om te eten!

Opmerkingen recept

Rijstevla is een toetje waar je van moet houden. De één vindt rijstevla heerlijk en de ander walgt ervan. Je kunt rijstevla ook goed combineren met bijvoorbeeld fruit, zoals abrikozen. De vla giet je over het fruit heen. Of strooi wat chocoladesnippers over de rijstevla heen, ook heerlijk!

Deel deze pagina: