Recept: chili met varkensvlees (hamlappen)

Een pittige chili met varkensvlees – een keer wat anders! Het originele recept is erg scherp. Pas het gerust aan naar jouw smaak.

Pittige chili met varkensvlees, kidneybonen, paprika en ui

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • 3 el maïsolie
 • 4 el kippenbouillon
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 gedroogde chilipepers
 • 2 groene pepers
 • 1 blik pomodori tomaten (of eventueel vers)
 • 4 groene tomaten
 • 1 grote ui
 • 1 groene paprika
 • 400 g kidneybonen
 • 400 g hamlappen

Bereidingswijze

Spoel de paprika af en snijd deze in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Week ondertussen de gedroogde chilipepers in wat water.

Snijd de pomodori en groene tomaten heel fijn. Snijd de groene pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de pepers in kleine stukjes. Pas hierbij goed op: gebruik bijvoorbeeld handschoentjes of was je handen goed na het snijden van pepers en zit in elk geval niet met je handen aan je gezicht.

Spoel de kidneybonen af. Snijd de hamlappen in blokjes. Pel de knoflook en snipper deze. Bak nu eerst het vlees in een pan (in de olie). Neem een ruime (hoge) pan. Haal het vlees uit de pan en houd het apart. Fruit nu de ui en paprika ca. 5 minuten in dezelfde pan. Neem ook dit uit de pan. Doe wat vocht van de tomaten bij het vet en maak de aanbaksels los. Doe het vlees, de ui en paprika terug in de pan. Voeg hier de bouillon en de fijngehakte tomaten aan toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de geweekte chilipepers goed uitlekken. Pureer de chili’s met de fijngehakte groene pepers. Voeg dit samen met de gesnipperde knoflook toe aan het mengsel in de pan. Stoof nu alles in 1 uur tijd gaar. Doe op het eind de bonen erdoor en warm ze kort mee. Zout naar eigen smaak toevoegen.

Serveer deze chili met aardappelen of brood.

Opmerkingen recept

Deze chili met varkensvlees is behoorlijk pittig. Je kunt zelf de hoeveelheid pepers aanpassen naar eigen smaak. Dit zal voor sommigen lastig in te schatten zijn. Ben je niet gewend om pittig te eten, dan moet je zeker niet de hoeveelheid uit dit recept gebruiken..!

Deel deze pagina: