Recept: stoofpeertjes

Een basisrecept voor stoofpeertjes. Een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen, maar waarom zou je het eigenlijk niet een keertje buiten de kerst om maken?

Stoofpeertjes, gestoofd in water met suiker, kaneel en citroen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd ze eventueel in stukken of laat ze heel. Doe het water, de suiker en het kaneelstokje of de citroenschil in een pan.

Stoof de peertjes gaar op een laag vuur in ongeveer een uur. De kleur rood wordt bereikt door de peren langer te koken. Eventueel wat bijkleuren met bessesap.

Zeef de kaneel of citroenschil uit het sap en bind het vocht met aangemengd aardappelmeel.

Opmerkingen recept

Je komt dit bijgerecht ook wel in andere vormen tegen. Zo worden stoofpeertjes ook wel alleen in wijn gestoofd met wat meer kaneel.

De kooktijd kun je naar eigen smaak aanpassen. De één zal een uur te lang vinden of juist te kort, dat is net waar je zelf van houdt.

Deel deze pagina: