Recept: kruidnoten

De geur van kruidnoten en mandarijntjes zijn voor velen kenmerkend voor de Sinterklaasperiode. Geniet ook van de lekkere geur terwijl je kruidnootjes in de oven liggen te bakken en bekijk hoe relatief gemakkelijk dit recept is!

Recept voor echte kruidnoten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 100 g zachte boter
  • 3 eetlepels melk
  • snufje zout

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 150 graden en de bakplaat invetten.

Strooi het bakmeel in een kom (door een zeef). Maak in het midden een kuiltje en doe daar de speculaaskruiden, de basterdsuiker, de boter, een snufje zout en de melk. Verkruimel en vermeng dit met de vingers door het meel. Het geheel vlug kneden tot een soepel deeg.

Vorm nu kleine balletjes van het deeg (ze verdubbelen ongeveer in grootte) en leg de balletjes op de ingevette bakplaat. Bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

Opmerkingen recept

Het verschil tussen kruidnoten en pepernoten is niet altijd helemaal duidelijk. Dit recept is voor kruidnoten, de nootjes die bij de meeste mensen bekend staan als de donkerbruine ronde nootjes met een platte onderkant. Pepernoten zijn vaak vierkant, taaier en lichter dan kruidnoten. Het deeg van pepernoten is vaak hetzelfde als voor taai-taai.

Deel deze pagina: