Recept: boerenkool, snel en gemakkelijk voor in de oven

Geen culinair hoogstandje, maar toch even wat anders! Dit recept voor boerenkool is perfect voor als je niet zoveel tijd hebt. En wat mosterd of mayonaise erbij maakt het recept voor sommigen pas echt af.

Snel recept voor boerenkool uit de oven met spekjes en rookworst

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • eventueel 25 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 500 g aardappelpuree (kant en klaar)
  • 400 g – 600 g verse gesneden boerenkool
  • 150 g magere spekjes
  • 1 rookworst

Bereidingswijze

Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking en doe er wat nootmuskaat door. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook en verhit een wok of een hapjespan. Fruit hierin de knoflook en bak vervolgens de spekjes (eventueel in boter indien nodig) tot ze bruin zijn. Snijd de rookworst in plakjes en bak deze zo’n 3 minuten mee. Doe nu de boerenkool erbij in en roerbak deze mee op hoog vuur. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Vet intussen een ovenschaal in en doe daar de boerenkool en het vlees in. Schep de aardappelpuree erboven op en strijk het uit. Bestrooi het geheel met de geraspte oude kaas. Zet het gerecht zo’n 25 minuten in de oven.

Opmerkingen recept

Het is weliswaar geen uitdagend gerecht, maar wel makkelijk en een leuke variatie op de gewone stamppot. Als je trouwens wat meer tijd hebt, kun je natuurlijk ook de aardappelpuree helemaal zelf maken. Dan is het toch net weer wat meer “echt en gezond”.

Deel deze pagina: