Deze salade van couscous met vruchten is een bijgerecht met een Arabische smaak.
Salade met couscous, kruiden en vruchten
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 theelepel fijngesneden munt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 60 gram dadels
- 80 gram gedroogde abrikozen
- 20 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kop couscous
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je die niet hebt, doe je de couscous in een pan en voeg je 2,5 dl water toe. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en laat je het 10 minuten staan. Doe nu de couscous in een schaal en roer de boter door erdoor. Je kunt hier het beste zachte boter voor nemen.
Snijd de dadels en abrikozen klein. Roer dit door de couscous. Voeg de munt, peterselie, olie en sinaasappelsap toe en meng alles goed door elkaar. Laat het geheel op kamertemperatuur komen voor het serveren.
Opmerkingen recept
Vers geperste sinaasappelsap is natuurlijk het lekkerst. Wat betreft de boter: die kun je achterwege laten, afhankelijk van je eigen smaak. Het originele recept is met boter, maar is niet per se noodzakelijk, gezien er ook al olie door gaat.