Recept: chocoladecakejes

Chocoladecakejes, een recept dat je moet hebben: eenvoudig maar een echte lekkernij!

Recept voor chocolade cakejes, bereid met maïsmeel en vanille-essence

Ingrediënten

Voor 16 cakejes:

  • 100 g bloem
  • 100 g maïsmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 150 g roomboter
  • 175 g poedersuiker
  • 2 eieren
  • vanille-essence
  • 16 papieren cake vormpjes

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 180 graden. Zeef de bloem en het maismeel boven een kom. Doe hetzelfde met de cacao en de bakpoeder.

Klop in een tweede beslagkom de boter met de poedersuiker (met een mixer) tot een romig geheel. Splits de eieren. Mix de dooiers erdoor en klop het tot een stevige massa. Doe het bloem-cacaomengsel en 4 druppels vanille-essence erbij en klop het beslag goed door.

Doe nu in een andere (vetvrije) kom de eiwitten en klop het stijf. Spatel voorzichtig het eiwitschuim door het beslag.

Schep het beslag in de vormpjes en zet ze op een bakplaat. Bak de chocoladecakejes in 15-20 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Opmerkingen recept

Zoals bij alle soorten cake is het belangrijk dat je de verhoudingen van het recept precies toepast. De minste afwijking kan al leiden tot een mislukt cakeje.

Net als vele kruiden heeft cacao ook meerdere positieve eigenschappen. Dus genieten van dit chocoladecakeje is toch zo slecht nog niet… Lees meer over hoe gezond chocola eigenlijk is.

Deel deze pagina: