Recept kastanjepuree

Proef de herfst op je bord: kastanjepuree! Houd er wel rekening mee dat dit behoorlijk zwaar eet. De smaak is wel ongekend lekker bij bijvoorbeeld wildgerechten. Een topper voor bij het kerstdiner.

Echte zelfgemaakte kastanjepuree

Ingrediënten

Bereidingswijze

Maak een diep kruis aan de bolle kant van de kastanjes. Was de vruchten en doe ze in een pan met kokend water. Zorg dat de kastanjes onderstaan en laat ze ongeveer 10 minuten koken. Pel intussen de ui en knoflook en hak deze fijn. Giet de kastanjes af, even wat laten afkoelen en drogen, en pel ze.

Doe de gepelde kastanjes samen met de ui en knoflook in een pan met kokend water en zorg weer dat alles net onderstaat. Laat alles ongeveer 30 minuten koken. Pureer alles door het door een zeef te drukken of maal het fijn in een blender of keukenmachine. Let op met de hoeveelheid kookvocht, dat je het niet te waterig maakt, dus giet eventueel wat water weg (indien nodig).

Vermeng de boter of room door het kastanjemengsel en voeg eventueel wat bouillon toe tot het de juiste smeuige dikte gekregen heeft. Breng op smaak met wat chilipeper en eventueel zout en warm alles nog even goed door. Deze kastanjepuree smaakt heerlijk bij een wildgerecht.

Opmerkingen recept

In plaats van chilipeper kun je natuurlijk ook gewone peper gebruiken. Kastanjepuree is een behoorlijk zwaar gerecht. Deze puree past heel goed bij wild, dus zeer geschikt voor bijvoorbeeld een uitgebreid diner met Kerst of een andere gelegenheid. Bereid kastanjepuree niet te lang van te voren, het bederft vrij snel.

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.