Een heel gemakkelijk recept voor pasta met spekjes, ham en parmezaanse kaas. Zo klaar, maar doet het (zeker bij kinderen) altijd goed.
Pasta met spekjes, ham en Parmezaanse kaas
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 125 gram spekjes
- 125 gram hamblokjes
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 ui
- 1 rode paprika
- ca. 150-175 gram macaroni
- peper en zout
- mespuntje chilipoeder
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
Bereidingswijze
Bak de spekjes in een wok of diepe koekepan. Zet een ruime pan met water op het vuur voor de macaroni. Was ondertussen de paprika en snijd deze in blokjes. Schil en snijd de ui in kleine stukjes.
Wanneer het water kookt doe je de macaroni in de pan. Breng het aan de kook en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe halverwege de kooktijd de hamblokjes bij de spekjes in de wok en enkele minuten later de ui en paprika.
Doe de chilipoeder en geperste knoflook bij het vlees en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Giet de macaroni af en doe het bij het vlees in de pan. Warm alles nog even enkele minuten goed door.
Strooi wat peterselie en tot slot de parmezaanse kaas bij het opdienen over de borden.
Opmerkingen recept
Een eenvoudig gerecht waar een frisse salade, bijvoorbeeld een tomatensalade, goed past. Qua hoeveelheid is dat niet direct nodig, maar dan kun je de hoeveelheid pasta natuurlijk daarop aanpassen. Wel is het aan te raden als je wat meer groentes wilt eten.